DVIJE DRŽAVE TEHNIČKI JOŠ U RATU! Izrael granatirao pogranične dijelove Libana

Izraelska vojska je saopćila da je registrirala “sigurnosni incident” duž osjetljive izraelsko-libanske granice i da je uputila naredbu građanima da ne izlaze iz kuća.

Najžešći sukob za godinu dana; pojačane vojne snage na granici ...

“Tokom operativnih aktivnosti na sjeveru Izraela prošle noći, iz Libana su ispaljeni meci prema izraelskim odbrambenim snagama. Odgovorili smo vatrom i naš avion je pogodio osmatračnice Hezbollaha u blizini granice. Ovo je ozbiljan događaj i ostajemo spremni boriti se protiv bilo kakve prijetnje našim granicama”, piše u posljednjoj objavi vojske Izraela na Twitteru.

Vojni dopisnik izraelskog dnevnika Yedioth Ahronoth izvijestio je da su izraelske snage ispalile osvjetljavajuće projektile nakon što se sa libanske strane čula pucnjava iz automatskog naoružanja, prenosi Reuters.

Libanska televizija Al-Manar, koja je povezana s proiranskom organizacijom Hezbollah, prenijela je izvještaj svog dopisnika koji tvrdi da je izraelska artiljerija ispaljivala fosforne granate na libansku teritoriju, što su potvrdili i stanovnici pograničnih libanskih sela.

Informacija o incidentu nadovezuje se na objavu libanskog Hezbollaha od prošlog vikenda o obaranju izraelskog drona iznad Plave linije, koju nadziru Ujedinjeni narodi.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj