SPC NEĆE UPRAVLJATI CRNOM GOROM! Đukanović: ‘Mračna ideologija srednjeg vijeka nudi nam da se odreknemo sebe i stanemo pod kišobran Beograda i Moskve’

Crnogorski predsjednik i predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović izjavio je da je opoziciona anticrnogorska koalicija sastavljena u Beogradu i da je jasno da ne žele dobro Crnoj Gori.

NAKON RADNE VEČERE U BRISELU! Đukanović: Crna Gora je u stanju da ...

To valjda ne treba dokazivati… To se konačno i ne skriva. To ne skrivaju ni oni, to ne skriva ni Beograd, koji se trudi da im na sve moguće načine pomogne”, rekao je on tokom predizbornog skupa u Rožajama, saopšteno je iz DPS-a.

Obrazlažući svoj stav, on je kazao da sa visokih adresa u Beogradu daju instrukcije onim Crnogorcima na koje mogu da utiču, da dođu u Crnu Goru i da idu da lobiraju za nestanak države Crne Gore kod svojih plemenika, rođaka i prijatelja.

Pogledajmo kakav se medijski i politički rat vodi protiv Crne Gore… Pogledajmo ove karikaturalne auto-litije kojima se pokušava prenijeti taj anticrnogorski naboj na što više građana unutar Crne Gore”, rekao je Đukanović.

On je dodao da DPS neće dozvoliti mračnoj ideologiji srednjeg vijeka da se nudi kao svjetionik za budućnost crnogorskom društvu.

Đukanović je rekao da je njihova aktuelna ponuda da se Crna Gora odrekne sebe i svoje evropske budućnosti i stane pod kišobran Beograda i Moskve. Ovoga puta, kako je istakao, obogatili su je idejom da Srpska pravoslavna crkva (SPC) upravlja Crnom Gorom.

Prijava protiv Bjelopoljca: Pozivao na strijeljanje Mila Đukanovića

Kakve ideje može inspirisati pomenuta ideologija najbolje svjedoči slučaj iz Bijelog Polja.

Kriminalistička policija u Bijelom Polju je identifikovala i procesuirala P.M. (41) iz tog grada koji je putem društvene mreže uputio ozbiljne prijetnje predsjedniku države Milu Đukanoviću i članovima Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Prvi dan poslije izbora, izvlačimo na ulicu Mila i kompletnu postavu NKT-a i odrađujemo stvar kao Rumuni…samo na trg, strijeljati sve koji su protiv naroda”, navodi se u spornom komentaru.

On je, kako je saopšteno iz Uprave policije, osumnjičen da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj