OBAMA JE SLAO AVIONE SA GOTOVINOM U IRAN, A TRAMP JE ELIMINISAO SULEJMANIJA! Grenell: “Biden je tri sedmice prije Trampove inauguracije tražio da mu se otkriju ‘obavještajni podaci’ o budućem savjetniku za nacionalnu sigurnost”

Richard Grenell, bivši vršilac dužnosti direktora Nacionalne obavještajne službe i ambasador u Njemačkoj, tvrdi da je gledao kako predsjednik Donald Tramp “šarmira” njemačku kancelarku Angelu Merkel, tokom međusobnih razgovora.

grennel-konvencija

Gledao sam kako predsjednik Tramp šarmira kancelarku Njemačke, istovremeno insistirajući da Njemačka plati svoje obveze prema NATO-u”, rekao je Grenell tokom govora u srijedu na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji.

Komentari su izazvali nemir na Twitteru, gdje su korisnici objavili brojne fotografije i videozapise o Trampu koji govori dok Merkel gleda sa skepticizmom.

U svom govoru Grenell je oduševljeno pohvalio Trampovu doktrinu o ‘pravljenju Amerike ponovo velikom’, tvrdeći da je predsjednička vanjska politika učinila naciju sigurnijom.

“Kao američki ambasador u Njemačkoj imao sam sjedište u prvom redu kao predstavnik vanjske politike Donalda Trampa”, rekao je Grenell. “Volio bih da svaki Amerikanac može vidjeti kako predsjednik Tramp pregovara u njihovo ime.”

I demokrati republikanci u ‘iluziji neograničene globalizacije’

Grenell je optužio i demokrate i republikance u Washingtonu da su se uklopili u „iluziju neograničene globalizacije“ i ostavili iza sebe interese „prosječnog Amerikanca“.

„Cijela zajednica je bila devastirana, a naši proizvodni pogoni otpremljeni su u Kinu“, rekao je Grenell. “To se dogodilo kada je Washington prestao da bude glavni grad Sjedinjenih Američkih Država i počeo da bude glavni grad svijeta.”

Tramp je bio “autsajder” koji je tokom predsjedničkih debata 2016. godine ustao i “javno iznio ono što većina Amerikanaca misli privatno” – da je američka vanjska politika bila slomljena, rekao je Grenell. Nasuprot tome, Joe Biden je “krajnji insajder Washingtona”, rekao je.

Osim što je pohvalio Trampa zbog njegovih dogovora sa stranim liderima, Grenell je istaknuo Trampovo rukovodstvo u smislu čvrstog stava prema Kini u pregovorima ta trgovinske sporazume. “U četiri godine Tramp je doveo trupe kući umjesto da započinje nove ratove, obnavljao je vojsku i potpisao mirovne ugovore koji Amerikance čine sigurnijima”, rekao je Grenell.

Administracija Donalda Trampa je uvijek jasno stavljala do znanja da je naš prioritet sigurnost američkog naroda“, rekao je Grenell. “To je posao svih vođa – da stave svoje ljude na prvo mjesto.”

Grenell je pokušao okrenuti svoju kritiku demokrata na Trampovu vanjsku politiku kao “nacionalističku”, napomenuvši da “mnoštvo demokrata misli da vrijeđaju Donalda Trampa kada ga nazivaju nacionalistom.

„Kao da američki predsjednik ne treba da zasniva spoljnu politiku na američkim nacionalnim interesima“, rekao je Grenell, prenosi Politico.

Grenell je osudio potez Obamine administracije da pošalje „avion s gotovinom“ u Iran u zamjenu za puštanje četiri američka zatočenika, uspoređujući incident s Trampovom naredbom zračnog napada da se ubije iranski general Qasem Soleimani, vođa Iranske revolucionarne garde.

Demokrate ne žele da znate ko povlači poteze

Također je optužio demokrate da su potajno pokrenuli operaciju nadzora nad Trampovom kampanjom 2016., operaciju ‘od koje mi se smučilo’. Sam Biden, tvrdi Grenell, tražio je od obavještajnih zvaničnika da otkriju “tajne informacije” o Trampovom budućem savjetniku za nacionalnu sigurnost, Michaelu Flynnu, tri sedmice prije inauguracije.

Flynn je podnio ostavku nakon samo 22 dana na funkciji nakon što su se pojavile informacije da je doveo u zabludu potpredsjednika Mikea Pencea u vezi s njegovom komunikacijom s nižerangiranim ruskim zvaničnicima tokom kampanje.

„Ali to su demokrate između prismotre, podjela, curenja podataka i marionetskih kandidata, oni nikada ne žele da američki narod zna ko zapravo vuče konce “, rekao je Grenell. „Ali s Donaldom Trampom uvijek znate tačno ko je glavni. Jer je odgovor da ste glavni vi (građani)”, kazao je Grenell.

(Global CIR)

Objavljeno u:

Komentiraj