VEĆ ZAVRŠENA ISTRAGA! Ruski tužitelji: U slučaju Alekseja Navaljnog nema naznaka o bilo kakvom zločinu

Ured glavnog ruskog tužitelja u četvrtak je objavio da nema naznaka da je počinjen zločin protiv kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog koji je hospitaliziran zbog mogućeg trovanja.

Kremlin sees no need to investigate suspected poisoning of Putin critic  Alexei Navalny | CBC News

Navaljni (44) u induciranoj je komi u berlinskoj bolnici. Ured glavnog tužitelja tvrdi da nema osnova za pokretanje istrage nakon hospitalizacije Navaljnog prošlog tjedna.

Njemačke vlasti pristale su surađivati s Rusijom na ovom slučaju, dodao je Ured glavnog tužitelja.

Dugogodišnji protivnik ruskog predsjednika Vladimira Putina kolabirao je prošli četvrtak u zrakoplovu nakon što je popio čaj za koji njegovi suradnici tvrde da je bio otrovan. U subotu je prebačen na liječenje u Njemačku. 

Njemačka bolnica objavila je da je prvi medicinski pregled Navaljnog ukazao na trovanje, dok ruski liječnici, koji su ga liječili u sibirskoj bolnici, tvrde suprotno. Rekli su da su mu spasili život, ali da nisu pronašli tragove otrova u njegovom tijelu. 

Njemačka je u ponedjeljak objavila da je stavila Navaljnog pod zaštitu u bolnici nakon što je zaključeno da je taj dugogodišnji kritičar vlasti u Rusiji najvjerojatnije otrovan u Sibiru. 

Ovaj bi incident mogao dodatno pogoršati već loše odnose Moskve i europskih država koje su je i u prošlosti optuživale da napada svoje disidente, što Rusija odbacuje. 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj