BRITANSKI MEDIJI O CRNOGORSKIM IZBORIMA: Građani biraju između “prozapadnog DPS-a” i opozicione “prosrpske i proruske alijanse”

Britanski sajt “Independent” okarakterisao je današnje izbore u Crnoj Gori kao biranje između “prozapadne stranke” (DPS) i opozicione “prosrpske i proruske alijanse”.

Crna Gora 2020 izbori kombo

“Crnogorci danas glasaju na parlamentarnim izborima, a dvije opcije su suviše blizu budući da ni dugovladajuća prozapadna stranka (DPS), a ni rivalska proruska alijansa neće skupiti dovoljan broj glasova da osvoje većinu mjesta u Skupštini Crne Gore”, navodi “Independent”.

Izuzetno prozapadno orijentisan, gospodin Đukanović nadgledao je tekuće napore Crne Gore da se kvalifikuje za članstvo u Europskoj uniji i bio je od ključne važnosti za njeno pristupanje NATO-u 2017. Glasanje postavlja DPS nasuprot saveza uglavnom srpskih nacionalističkih partija koje traže bliže veze sa Srbijom i Rusijom”, piše “Independent”.

Britanski medij navodi da je takva “prosrpska i proruska alijansa” predvođena univerzitetskim profesorom Zdravkom Krivokapićem, iza kojeg stoji “moćna Srpska pravoslavna crkva koja svakodnevno održava proteste protiv zakona usvojenog prošlog decembra”.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj