MICHAEL MOORE UPOZORIO AMERIKANCE DA SE NE UZDAJU U DEMOKRATE: “Da li ste spremni za pobjedu Trampa? Da li ste mentalno spremni da vas Tramp ponovo nadmudri?”

Američki reditelj dokumentarnih filmova i aktivista Michael Moore ocijenio je kako je aktuelni predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp na putu da ponovi pobjedu na predsjedničkim izborima iz 2016. godine.

Michael Moore to Take Aim at Trump, on Broadway - The New York Times

Moore je bio jedan od rijetkih koji je predvidio Trampovu pobjedu nad demokratskom kandidatkinjom Hillary Clinton prije četiri godine, prenosi Tanjug, pozivajući se na Guardian.

Da li ste spremni za pobjedu Trampa? Da li ste mentalno spremni da vas Tramp ponovo nadmudri? Da li vam je utjeha sigurnost da Tramp ne može pobijediti?“, objavio je on na Facebooku.

Onda se obratio glasačima, kojima je poručio da “ne prepuštaju demokratama da se otarase Trumpa”.

“Vi se morate riješiti Trampa. Slijedecih 67 dana moramo se buditi svakog dana i postarati se da svako od nas pronađe 100 ljudi koji će glasati. Djelujte sada”, napisao je Moore.

Michael Moore se, kako podsjeća Guardian, proslavio filmovima Bowling for Columbine iz 2002. godine i Fahrenheit 9/11, o napadima na New York i Washington 11. septembra 2001. godine.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj