TO NIJE STAV PREDSJEDNIŠTVA! Dodik: Neprikladna reakcija političko-vjerske elite Bošnjaka na dešavanja u Pljevljima!

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da stavove koje je Šefik Džaferović iznio u razgovoru sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem nisu stavovi Predsjedništva BiH, niti je Džaferović u kapacitetu predsjedavajućeg mogao da ih zastupa u tom razgovoru, jer nema saglasnost svih članova Predsjedništva.

Dodik je podsjetio da je Džaferović samo “bošnjački član Predsjedništva BiH”.

– Svako dobronamjeran želi da se u Crnoj Gori, kao i u cijelom regionu, održi mir i saradnja među narodima i državama i na taj dio razgovora nemam nijednu primjedbu. Međutim, neprikladnim smatram reakciju političko vjerske elite Bošnjaka u Sarajevu na nemile scene u Pljevljima o kojima je policija Crne Gore do sada morala da kaže i svoju riječ, jer svako ćutanje nadležnih u takvim situacijama budi sumnju i u sam događaj i u aktere, istakao je Dodik.

Na pitanje da prokomentariše Džaferovićev stav da “trasirani put Crne Gore pod Đukanovićevim vođstvom nema alternativu”, Dodik je odgovorio da to nije stav Predsjedništva i ako Džaferović to zaista misli mogao je javno i reći ali kao funkcioner SDA.

– Samo mir nema alternativu, a kojim putem će Crna Gora krenuti nakon demokratskih izbora, održanih prije par dana, pitanje je za njene građane, naglasio je član Predsjedništva BiH. 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj