VIDEO PELOSIJEVE BEZ MASKE PODIJELILA SAMOHRANA MAJKA, VLASNICA FRIZERSKOG SALONA: “Dvanaest godina sam radila da bih pokrenula biznis, ovo dijelim zbog svih nas kojima su saloni zatvoreni, a ona misli da to za nju ne važi”

Predsjednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi posjetila je frizerski salon u San Franciscu u ponedjeljak popodne kako bi oprala kosu i uredila frizuru, unatoč lokalnim uredbama koje drže salone zatvorenima usred pandemije koronavirusa.

pelosi123

Na sigurnosnim snimkama koje je pribavio Fox News, a koje su vremenski obilježeno u ponedjeljak u 15:08. po pacifičkom vremenu, kalifornijska je moćnica viđena kako se šeće salonom u San Franciscu mokre kose i bez maske na ustima ili nosu.

Tramp likuje nakon skandala

Saloni u San Franciscu bili su zatvoreni od marta i obaviješteni su tek da se mogu otvoriti 1. septembra samo za frizerske usluge na otvorenom. ‘Dijelim ovo zbog onoga što sada prolaze svi u mojoj industriji i mom gradu”, napisala je vlasnica salona Erica Kious.

Predsjednik Tramp reagirao je u tweetu: “Luda Nancy Pelosi uništena je zbog otvaranja kozmetičkog salona, ​​kada su svi ostali zatvoreni, i zbog toga što nije nosila masku – unatoč tome što neprestano drži predavanja svima ostalima. Sada je skoro sigurno da ćemo vratiti Predstavnički dom i poslati Nancy da pakuje kofere! “

Ona može na frizuru, a ja ne mogu raditi

Vlasnica salona Erica Kious, u telefonskom intervjuu za Fox News u utorak, podijelila je detalje posjeta Pelosijeve. Kious je objasnila da za nju rade neovisni stilisti koji unajmljuju stolice u njenom salonu.

“Jedan od stilista koji unajmljuje stolicu od mene kontaktirao me u nedjelju navečer”, rekla je Kious. Na screenshotu jedne tekstualne poruke koju je primila od jednog od svojih stilista, a dobila ju je i Fox News, stoji: „Dolazim sutra u 14:45. Asistentica Pelosijeve upravo mi je poslala poruku da joj (Pelosijevoj) uredim kosu.”

“Reagovala sam kao, šališ li se, zar upravo sada? Da li je moguće da se ovo događa? Šta da radim?” rekla je vlasnica salona, napominjući da ona “ne može kontrolirati” šta njezini stilisti rade ako unajmljuju stolice od nje.

Kious je posjetu Pelosijeve ocijenila dvostrukim standardom.

“Bila je to šamarčina, znate, da osjeća da može jednostavno otići i raditi sve uobičajene stvari dok niko drugi ne može ući, a ja ne mogu uopće raditi”, rekla je Kious za Fox News, dodajući da “ne može vjerovati” da zvaničnica nije imala masku. (Iz snimke se čini da je Pelosi imala nekakav pokrivač oko vrata.)

“Trebali bismo se ugledati na ovu ženu, zar ne?”, rekla je Kious. “To je zaista uznemirujuće.”

Kious je rekla da je Pelosi dobila pranje i feniranje, ali je za Fox News kazala da “ne biste smjeli sušiti kosu” u skladu s sigurnosnim mjerama predostrožnosti protiv koronavirusa u frizerskim salonima.

“Tako smo dugo bili zatvoreni, ne samo ja, već i većina malih preduzeća i jednostavno ne mogu – to je osjećaj – osjećaj da smo uništeni, bespomoćni i iskreno potučeni”, rekla je Kious.

Trebalo mi je 12 godina da otvorim salon

“Šest mjeseci borim se da se posao za koji mi je trebalo 12 godina ponovo otvori”, objasnila je. “Ja sam samohrana mama, imam dvoje male djece i nemam prihoda.”

Dodala je: “Činjenica da su to učinili i da je ona ušla, to je poput šamara.”Ovo radim za sve“, rekla je. “Dijelim ovo zbog onoga što svi u mojoj industriji i mom gradu prolaze, sva mala preduzeća.”

Kious je za Fox News rekla da je primila zajam u iznosu od 12.000 američkih dolara u okviru Paycheck Protection Programa, koji je stvoren da pomogne malim preduzećima da ostanu solventna usred pandemije. To je program koji je Pelosijeva više puta blokirala.

Međutim, uprkos tome za nekih mjesec dana morat će zatvoriti salon zauvijek.

“Niko više ne može izdržati”, rekla je. “Također, izgubila sam 60 posto svoje klijentele jer svi bježe iz grada.”

(Global CIR)

Objavljeno u:

Komentiraj