VUČIĆ SKORO KAO DIVERZANT! Na nekoliko desetaka metara sam od Bijele kuće, predaja nije opcija!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se kratko naciji pred početak pregovora sa predstavnicima Kosova u Washington.

vucic-u-washingtonu-predaja-nije-opcija-vucic-5f50f8f950c84

Neće biti lako za nas. Dat ćemo sve od sebe da postignemo kompromis. Želimo mir, stabilnost, napredak Beograda, Prištine i cijele naše regije i prije svega morat ćemo da brinemo o našem narodu na Kosovu – istakao je Vučić.

Osvrnuo se i na izjave predstavnika Kosova, koji sve vrijeme naglašavaju da tačku o međusobnom priznanju treba staviti za pregovarački sto.

“Na nekoliko desetina metara smo od Bijele kuće i za nekoliko minuta počinje važan sastanak sa prištinskom delegacijom pod pokroviteljstvom predsjednika @realdonaldtrump, to neće biti lak sastanak za nas. U svakom slučaju mi smo spremni! Dat ćemo sve od sebe da postignemo kompromis po važnim ekonomskim pitanjima. Želimo mir, želimo stabilnost, želimo napredak Beograda, Prištine i cijelog našeg regiona i prije svega morat ćemo da brinemo o našem narodu na KiM. Vidio sam brojne arogantne i bahate izjave albanskih zvaničnika sa KiM koji govore o priznanju Kosova. Moja poruka svima u našoj prelijepoj Srbiji je – predaja nikada nije bila opcija! Živjela Srbija”, kazao je Vučić pred početak razgovora u Bijeloj kući.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj