SRBIJANSKI MEDIJI O DRUGOM DANU RAZGOVORA U WASHINGTONU! Vučić i Hoti danas potpisuju historijski dokument: Tvrde da će prisustvovati i američki predsjednik Tramp!

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp prisustvovat će potpisivanju zvaničnog dokumenta između Srbije i Kosova, odnosno predsjednika Aleksandra Vučića i premijera Avdulaha Hotija, pišu srbijanski mediji.

Šta će biti s dijalogom: Hoće li Hoti doći u Brisel ili SAD vraća udarac? -  Kosovo Online

Također, Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarat će danas sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom u Vašingtonu, javio je RTS.

Poslije sastanka u Bijeloj kući, i Vučić i Hoti će se pojedinačno sastati i sa američkim državnim sekretarom Mikeom Pompeom u zgradi State Departmenta, prenosi Glas Amerike.

Iako će dokument biti potpisan, još uvijek nije poznato šta je dogovoreno, odnosno da li je riječ o pravom ekonosmkom sporazumu, kao što je ranije najavljeno.

Prištinska televizija Kljan Kosova javila je sinoć da se u Washingtonu očekuje upravo potpisivanje ekonomskog sporazuma između Beograda i Prištine, koji ne uključuje međusobno priznavanje.

Naime, Vučić je jučer novinarima kazao da su Amerikanci priložili dokument u kojem je sadržano priznanje Kosova, a kojeg je on u tom dijelu odbio. Ipak, istakao je da ima mnogo dobrih stvari o kojima je moguć dogovor.

Hoti je jučer rekao da se očekuje završetak diskusije koju su delegacije Beograda i Prištine vodile tokom prvog dijela dijaloga u Washingtonu, najavivši napredak o ekonomskim pitanjima.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj