IZAĐITE S IGRALIŠTA ZA GOLF! Biden poručio Trampu: Predsjedniče, bavite se svojim poslom!

Demokratski kandidat za predsjedničke izbore Joe Biden optužio je američkog predsjednika Donalda Trampa da nema osjećaja za privredu kojoj je pandemija koronavirusa nanijela veliku štetu.

Bivši potpredsjednik SAD-a to je rekao nakon što su podaci u petak pokazali da se usporava rast zapošljavanja te da se produbljuju razlike između rasa u stopama nezaposlenosti.

Prenoseći poruku svoje kampanje da je on bliži američkom radništvu nego njegov suparnik, Biden je istaknuo da je ekonomska kriza povećala razlike između bogatih i siromašnih.

Bolna je istina da imamo predsjednika koji to jednostavno ne vidi, ne osjeća, ne razumije, jednostavno ga nije briga. Misli da je sve u redu ako berza raste, rekao je Biden u govoru u svojoj bazi u Wilmingtonu (država Delaware).

Biden je pozvao je predsjednika da okupi čelnike Kongresa te da pokrene pregovore o novom paketu ekonomske pomoći za pogođene koronavirusom.

Zaključak: gospodine predsjedniče, bavite se svojim poslom. Iziđite s igrališta za golf. Pozovite čelnike i sjednite u Ovalni ured. Postignite sporazum, rekao je Biden.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj