IZRUČIO DVIJE TONE ŠKOLjKI PRED POLICIJSKOM UPRAVOM: Vlasnika restorana u Francuskoj iznervirala odluka vlasti

Vlasnik poznatih restorana iz Lila, iznerviran odlukom vlasti da zbog koronavirusa narede ranije zatvaranje ugostiteljskih objekata, prosuo je u ponedjeljak dve tone školjki ispred policijske prefekture u ovom sjevernom francuskom gradu.

ИЗРУЧИО ДВЕ ТОНЕ ШКОЉКИ ПРЕД ПОЛИЦИЈСКОМ ПРЕФЕКТУРОМ: Власника ресторана изнервирала одлука власти

Arno Menije je na ovaj način hteo da izrazi nezadovoljstvo zbog odluke koja je donijeta na brzinu i koje ga je, kako kaže, spriječila da radi i da se na vrijeme organizuje.

Zbog epidemije, čuvena najveća evropska buvlja pijaca u Lilu, koja se održava jednom godišnje, i gdje dolaze kupci iz okolnih zemalja, proteklog vikenda je organizovana drugačije, uz prodaju samo u buticima, i sa mnogo manje ljudi na ulicama.

Vrhunac je bio kada su u petak u 20 sati vlasti saopštile da će restorani moći da budu otvoreni samo do pola sata iza ponoći.

Vlasnik dva poznata restorana iz ovog grada ističe da je računao na epidemiju, pa je umjesto 12 tona školjki, koliko obično naručuje, uzeo samo 6 tona, ali ni to nije imao kome da proda. Problem je i u tome što je samo sat ranije prije donošenja odluke privremeno zaposlio 24 radnika kao ispomoć, koji poslije toga nisu imali posla.

Kupovna vrijednost propalih školjki je oko pet hiljada eura. One su na trotoaru pred raskošnom kapijom Prefekture stajale oko sat, poslije čega su ih počistile službe za održavanje čistoće.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj