FOTO/VIDEO: VW predstavio Golf 8 u praktičnoj karavan i Alltrack izvedbi!

Iako su karavane i monovolumene crossoveri tržišno pregazili, to ne znači da su izgubili na kvaliteti.

Naprotiv, karavani kompaktnih modela postaju opet sve zanimljivija opcija za sve one koji traže puno prostora i funkcionalnosti, a pritom nisu spremni platiti pomodni crossover finiš. Dobar primjer za to je VW Golf, čija variant izvedba predstavlja odličnu alternativu.

A sada je istu takvu izvedbu dobio i novi Golf 8. Novi je Variant s 4,63 metara duljine (+ 6 cm) i međuosovinskim razmakom od 2,68 metara narastao u odnosu na istoimenog prethodnika. Time je povećan prostor u predjelu koljena, dok je kapacitet prtljažnika minimalno porastao na 611 litara.

Preklopite li stražnja sjedala, volumen tovarnog prostora raste na 1.642 l. Sve rečeno je izuzetno blizu Passatu, pa čak i bolje od nekih prethodnih izdanja. Izuzmemo li dodatne kukice i 12V i 230V utičnice, tu sve razlike s osnovnim Golfom staju.

To vrijedi i u pogledu motora, pa ćemo samo spomenuti kako je u pripremi i Variant R izvedba sa 2.0 TSI motorom.

U igri ostaje i Alltrack izvedba s kojom Golf ulazi na teritorij crossovera. Povećana visina podnice i 4Motion pogon će poboljšati vozna svojstva, a znak raspoznavanja ostaju i plastične zaštitne obloge. Na ovoj izvedbi računajte na 2.0 TDI s 200 KS.

Prodaja Golfa Variant Alltrack u Europi kreće krajem godine, a početna cijena u Njemačkoj je na razini od 23.000 eura.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj