IMAMO STVARI ZA KOJE XI I PUTIN NIKADA PRIJE NISU ČULI! Tramp: ‘Izgradio sam nuklearni sistem oružja kakav ova zemlja nikada nije imala’

Predsjednik SAD-a Donald Tramp navodno se pohvalio tajnim sistemom nuklearnog oružja u intervjuu s Bobom Woodwardom, prema izvatcima iz nove knjige tog veterana novinarstva.

TOPI SE PUTINOVA MOĆ, VRIJEME JE ZA NOVE UGOVORE! Predsjednik Tramp najavio  povlačenje iz Ugovora o otvorenom nebu: 'Uhvatili smo Rusiju da radi mnogo  loših stvari' - GlobalCir

Tramp je goivorio o oružanom sistemu, dok je odgovarao na pitanje koliko su se Sjedinjene Države i Sjeverna Koreja približile nuklearnom ratu 2017. godine, stoji u odlomcima iz “Ragea” koje je u srijedu objavio The Washington Post, gdje je Woodward suradnik urednika.

„Izgradio sam nuklearni sistem oružja kakav niko nikada nije imao u ovoj zemlji. Imamo stvari koje niste niti vidjeli, niti čuli za njih ”, ​​rekao je Tramp Woodwardu, navodi Post.

“Imamo stvari za koje Putin i Xi nikada prije nisu čuli”, dodao je predsjednik Tramp, misleći na ruskog predsjednika Vladimira Putina i kineskog predsjednika Xi Jinpinga. “To nema niko. Ovo što imamo je nevjerovatno.”

Woodwardova knjiga kaže da su neimenovani izvori kasnije potvrdili novi sistem naoružanja, ali da neće iznositi daljnje detalje i bili su iznenađeni da ga je Tramp uopće o tome govorio, izvijestio je Post.

Kad su ih The Hilla potražili komentar Pentagona, rečeno im je da ‘Pentagon nema komentar na knjigu koja još nije objavljena’.

(Global CIR)

Komentiraj