U SARAJEVU 27 NOVOZARAŽENIH! U entitetu RS 66 djece predškolskog i školskog uzrasta pozitivno na Covid-19

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, u Kantonu Sarajevo je potvrđeno 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

RS: 66 djece predškolskog i školskog uzrasta pozitivno na korona virus

Od ovog broja njih 17, odnosno 62,96 posto, pripadaju porodičnim klasterima ili su kontakti prethodno oboljelih, te su u samoizolaciji od ranije.

Kako naglašavaju iz Zavoda, od proteklog izvještavanja do jutros stigli su rezultati za 386 testiranih osoba, čiji uzorci su prikupljeni u periodu od 06. do 09. septembra 2020. godine.

U isto vrijeme, oporavljeno je 35 osoba, tako da je broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom smanjen na 304.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirano je 20 osoba, većina ih je vitalno stabilna, dok su dva pacijenta na mehaničkoj potpori pri disanju.

Na sreću nije bilo preminulih, tako da je ukupan broj smrtnih slučajeva od posljedica infekcije koronavirusom ostao 74.

Do danas su u Kantonu Sarajevo potvrđene 4.223 zaražene osobe, od čega je 3.845 oporavljenih od COVID infekcije.

U periodu od 28. augusta do 11. septembra ove godine rješenjima inspekcije naložena je 691 samoizolacija, nakon preporuka epidemiologa ili na osnovu rješenja Ministarstva zdravstva KS.

66 djece predškolskog i školskog uzrasta pozitivno na Covid-19

Na današnjoj konferenciji za medije Instituta za javno zdravstvo RS saopćeni su rezultati testiranja na koronavirus u posljednja 24 sata u manjem bh. entitetu.

Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS izvijestio je o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj a potvrđeno je da je 66 djece predškolskog i školskog uzrasta pozitivno na koronavirus.

Podsjećamo, od pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnjа 24 čаsа, nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 95 оsоba u Rеpublici Srpskој, a testirano je 560 uzoraka.

Prijavljena 3 nova smrtna slučaja i 95 novozaraženih

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u entitetu Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnjа 24 čаsа, nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 95 оsоba u Rеpublici Srpskој, a testirano je 560 uzoraka.

Prijavljena su tri nova smrtna slučaja uzrokovana koronavirusom, potvrdio je Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS.

Zeljković je dodao da se prepremaju preporuke za početak akademske godine.

Pomno pratimo situacije u školama i apelujemo da đaci i nastavnici nose maske, poručila je Đaković Dević.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj