UHAPŠEN I SUVOZAČ: Vozač koji je sinoć usmrtio pješaka predat u Tužilaštvo KS

Nakon stravične saobraćajne nesreće koja se desila sinoć u Sarajevu, policijiski službenici su uhapsili Aldina Subašića Čička (32) i Almira Baličevca Kepu (36). Osumnjičeni su danas predani u Tužilaštvo Kantona Sarajevo. 

boljakov-potok-123

Naime, Aldin Subašić je osumnjičen za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, a Almir Baličevac se na teret stavlja krivično djelo neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, te pomaganje osumnjičenom nakon krivičnog djela. 

Subašić se, naime, tereti da je u četvrtak u večernjim satima u Ulici Smaje Šikala u sarajevskom naselju Boljakov Potok, Touaregom usmrtio pješaka Mustafu Hasovića (55) iz Čajniča, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće. Tom prilikom povrede je zadobio 54-godišnji U. Dž. koji je zadobio lakše povrede. Njemu je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, nakon čega je upućen na kućno liječenje. Osim Subašića, u Touaregu se na mjestu suvozača nalazio i Balićevac– navedeno je u saopćenju. 

Identificiran i suvozač

Podsjećamo, nakon sinoćnje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo jedan pješak, a drugi povrijeđen, sarajevska policija uhapsila je dvije osobe . Kako je potvrđeno iz MUP-a KS, u nesreći koja se u 19:40 sati dogodila u ulici Smaje Šikala na mjestu je poginuo pješak M. H. (1965), dok je povrede zadobio U. Dž. (1966).

Tragajući za vozilom, pripadnici odjeljenja za saobraćajne istrage MUP-a KS, u 21 sat su na području općine Novi Grad pronašli vozilo “VW touareg” (K47- T- 335), kojim je u trenutku nesreće upravljao A. S. (1987), a sa kojim je na mjestu suvozača bio A. B. (1982), obojica iz Sarajeva.

Oslobođenje nezvanično saznaje da je za volanom bio Aldin Subašić, a na suvozačevom mjestu se nalazio Almir Baličevac Kepa. Baličevac se sumnjiči za neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, te pomaganja osumnjičenom nakon krivičnog djela.

Zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga, te krivotvorenja isprave za Almirom Baličevcem je u januaru ove godine bila raspisana potjernica MUP-a KS, po nalogu Općinskog suda u Sarajevu, te je od ranije poznat po činjenju krivičnih djela.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj