(VIDEO) Bidenov glasnogovornik odbio odgovoriti na pitanje: Da li bivši potpredsjednik čita odgovore na pitanja sa telepromptera?!

Glasnogovornik Bidenove kampanje odbija razgovarati na temu da li bivši potpredsjednik prilikom televizijskih nastupa koristi teleprompter za odgovaranje na pitanja

Biden spokesman refuses to discuss whether former VP used teleprompter to answer  questions - 360aproko.com

Nacionalni sekretar za štampu demokratskog kandidata Joea Bidena pokušao je skrenuti pitanje o tome je li Biden čitajući sa telepromptera odgovarao na pitanja običnih Amerikanaca u četvrtak, tvrdeći da se radi o pitanju postavljenom iz ureda kampanja predsjednika Trampa.

Odbio razgovarati na tu temu

“Nećemo tako – to je pitanje izravno postavljeno iz pozicije Trumpove kampanje”, rekao je T.J. Ducklo voditelju Specijalnog izvještaja Bretu Baieru.

A ono što Bret čini, jeste da pokušava odvratiti pozornost američkog naroda od …”, počeo je dodavati Ducklo prije nego što se Baier ubacio i zamolio ga da odgovori sa da ili ne.

“Oni razgovaraju o tome svaki dan, Bret, jer nemaju koherentnu strategiju … oni razgovaraju o tome svaki dan jer nemaju koherentan argument zašto Donald Tramp zaslužuje reizbor, zašto zaslužuje još četiri godine,” Ducklo je nastavio.

“Znamo da je lagao američki narod. Znamo da tokom ove krize nije pokazao vodstvo i očajnički žele baciti sve što mogu u zid kako bi pokušali skrenuti pažnju sa te činjenice.”

Glasnogovornik je insistirao da neće dopustiti da Trampova kampanja “usmjerava njihova pitanja kroz Fox News i natjera me da odgovorim na to”.

Video snimci

Ranije ove sedmice pojavili su se videozapisi u kojima Biden traži od svog osoblja da prilagode teleprompter tokom sesije pitanja i odgovora s članovima AFL-CIO-a. “Pomakni to gore”, rekao je Biden, prije nego što je zastao i odgovorio na pitanje Rebecce Vedrine.

(Global CIR)

Objavljeno u:

Komentiraj