PRIBLIŽAVA SE FINIŠ KAMPANJE! Sanders tjera Bidena da se više usredotoči na plaće i zdravstvenu zaštitu!

Senator Bernie Sanders upozorio je predsjedničku kampanju Joea Bidena da, ako želi pridobiti liberalne glasače, moraju staviti fokus kampanje na pitanja ‘potrošačke korpe’.

DEMOKRATSKA PARTIJA PRED RASKOLOM! Sandersove pristalice ili apstiniraju od  izbora ili će podržati treću opciju - GlobalCir

Sanders, progresivni senator i bivši kandidat za demokratsku predsjedničku nominaciju 2020. godinu, zalaže se za to da Biden stavi veći naglasak na pitanja poput plaća radnika i zdravstvene zaštite, kaže bivši pomoćnik njegove kampanje.

Senator iz Vermonta “naporno radi kako bi pomogao Joeu Bidenu da pobijedi na najvažnijim izborima u modernoj američkoj historiji”, ali rekao je da postoje područja za koja misli da se kampanja bivšeg potpredsjednika može “nastaviti poboljšavati”, kazao je Faiz Shakir.

Izjavu je prvo podijelio sa The Washington Postom, a kasnije i s The Hillom.

“Bio je u izravnom kontaktu s Bidenovim timom i pozvao ih je da stave veći naglasak na to kako će povećati plaće, stvoriti milione dobro plaćenih radnih mjesta, smanjiti troškove lijekova na recept i proširiti zdravstvenu zaštitu”, rekao je Shakir.

“Također misli da će snažniji doseg do mladih, latinoameričke zajednice i progresivaca biti od stvarne pomoći u kampanji”, rekao je Shakir.

Bidenova kampanja odbila je komentirati ove izjave.

(Global CIR)

Komentiraj