SKUPU SE OBRATIO BAKIR IZETBEGOVIĆ! Predstavljeni članovi savjeta: SDA Stari Grad okupila više od 200 stručnjaka iz različitih oblasti!

SDA Stari Grad okupila više od 200 stručnjaka iz različitih oblasti, mlade i inovativne ljude koji će raditi na izradi izborne platforme, saopćeno je iz SDA Stari Grad.

Općinski odbor SDA Stari Grad upriličio je predstavljanje članova savjeta, njih 20 po različitim oblastima, koji ukupno broje preko 200 stručnjaka i aktivista.

U savjetima će učestvovati mnogi priznati stručnjaci u oblasti nauke, obrazovanja, privrede, kulture, turizma, sporta, među kojima i jedan broj onih koji nisu članovi stranke.

Posebno je važno istaknuti da savjeti predstavljaju spoj istaknutih imena starije i mlađe generacije te inovativnih ljudi koji će zajedno raditi na unaprijeđenju razvoja Sarajeva. Dio izborne platforme činit će i strategije savjeta za svaku oblast pojedinačno.

Svečanoj prezentaciji savjeta OO Stari Grad, prisustvovao je predsjednik Stranke Bakir Izetbegović. Zadovoljan njegovanjem koncepta stranke, tekovinama naše historije i modernim pristupom, danas je pozdravio skup naglasivši da savjeti koji su predstavljeni na lokalnom nivou, imaju kapacitet da budu savjetodavni organ vladama na svim nivoima države BiH, s obzirom na ozbiljan pristup odabira članova, saopćeno je iz SDA Stari Grad.

Izetbegović je izrazio svoje vjerovanje da će se uz novog načelnika u Starom Gradu, SDA i formalno vratiti u ovu općinu iz koje je krenulo njeno organizovanje i djelovanje prije 30 godina, u općinu koja je u dala premijere i članove Predsjedništva BiH.

– Savjeti su organizirani na način djelovanja političkog koncepta države. Želimo pripremiti i predstaviti reforme lokalnih zajednica koje će biti na temeljima stručnosti. Čast mi je što će značajna imena i dokazani stručnjaci biti dijelom novi reformi, objedinjenim u izbornoj agenda Starog Grada, srca domovine, i činiti okosnicu budućih pravaca života narodna Bosne i Hercegovine – istakao je predsjednik SDA Stari Grad Abdulah Skaka.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj