ČOVIĆ ŽALI ČAMPARU: ‘Razgovori o izbornom zakonu dobri za Izetbegovića, da se zasjene problemi u SDA’

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković susreo se u Mostaru sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Čović se danas sastaje s Plenkovićem | N1 BA

Premijer Hrvatske, Andrej Plenković u Mostaru je pružio podršku HNS-u na predstojećim lokalnim izborima. Kaže da je Hrvatska prijateljska susjedna zemlja, a da su Hrvati prijatelji svih naroda Bosne i Hercegovine. Zemlju iz koje stiže je nazvao odvjetnikom Bosne i Hercegovine u Evropskoj Uniji.

“Mi ćemo kao i dosad snažno podupirati Bosnu i Hercegovinu, razvijati suradnju sa svim konstitutivnim narodima, sa svim građanima BiH, biti ona država koja će podupirati Bosnu i Hercegovinu i prema Europskoj Uniji i prema sjevernoatlantskom savezu. Činimo to jer mislimo da je to naš jedini put poštujući Bosnu i Hercegovinu kao prijateljsku susjednu zemlju”, izjavio je hrvatski premijer. 

U Mostaru ga je srdačno dočekao domaćin Dragan Čović, isto tako će dočekati i Bakira Izetbegovića za dva dana. Vrijeme je, kaže Čović da se krene sa razgovorima oko izbornog zakona. A i Izetbegoviću će taj razgovor, smatra lider HDZ-a, dobro doći.

“Ja bih to doživio prije svega kao trenutak u kome gospodin Izetbegović koji danas ima u svojoj stranci, pritisak koji ima oko svojih dužnosnika kroz različite pravne procese u Bosni i Hercegovini, pa da malo prebaci i na ovo težište, jer zna da će biti reakcija i sa naše strane, pa ćemo se baviti tim, a ovo će drugo malo zasjeniti. Dakle, mi ćemo sjesti šesnaestog i baviti se tim pitanjem koje treba riješiti sukladno Ustavu BiH, ništa više od toga”, kazao je Čović.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj