ZAKLJUČCI KOLEGIJA SDA! Vijeće ministara nije pokazalo dovoljan aktivizam u borbi protiv koronavirusa i ekonomskih posljedica

Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) je na danas održanoj sjednici raspravljao o predizbornim aktivnostima, sloganu te stranke, te o neradu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i zakašnjelim odlukama te institucije vlasti.

ODRŽANA SJEDNICA KOLEGIJA SDA: Poziv Tegeltiji da se hitno u parlamentarnu  proceduru uputi prijedlog budžeta i prijedlog za imenovanje novog ministra  sigurnosti! - GlobalCir

Ovo su zaključci:

SDA pozdravlja odluku Vijeća ministara BiH o otvaranju bh granica za sve države uz poštivanje odgovarajućih epidemioloških mjera i preporuka.

Kolegij SDA konstatira da je Vijeće ministara kasnilo sa ovom odlukom i da nije pokazalo dovoljan aktivizam u borbi protiv pandemije koronavirusa i ekonomskih posljedica.

Tražimo pokretanje iz potpune pasivnosti i početak odgovarajućih aktivnosti nadležnog Ministarstva civilnih poslova na koordinaciji epidemioloških mjera u cijeloj državi i intenzivne napore na međunarodnom planu.

Također, tražimo da se snažnije aktivira Koordinaciono tijelo pri Vijeću ministara, da se struktuira prema vrsti prirodne nesreće i počne izvršavati svoje značajne obaveze u borbi protiv pandemije koja je zahvatila našu zemlju.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj