DEMOKRATE ZABRINUTE DA SE BIDEN OLAHKO KLADI NA POBJEDU! Trampovi aktivisti su pokucali na vrata 100 miliona građana, a Bidenova kampanja se uzda u telefonske pozive i poruke!

Demokrati postaju sve zabrinutiji zbog “igraj na sigurno” strategije demokratskog kandidata Joea Bidena, dok ih od izbora dijeli 50 dana.

Trump eschews face covering, ignoring Rubio urging that everyone 'wear a  damn mask' - ABC News

Posebno su zabrinuti imajući u vidu da kampanja predsjednika Trampa doseže do miliona birača putem ličnih kontakata, kampanjom ‘od vrata do vrata’ i velikih skupova održanih uprkos ograničenjima koronavirusa, dok se kampanja Joea Bidena oslanja na digitalno organiziranje i telefonski kontakt, piše The Hill.

‘To će nam se vratiti’

Tokom poziva za terensku obuku tokom vikenda, nekoliko veterana predsjedničkih kampanja Obame i Hillary Clinton izrazilo je zabrinutost Carolini Gray, pomoćnici Bidenove kampanje koja je suosnivač demokratske digitalne tvrtke Civis Analytics.

Bivši Obamini pomoćnici također su privatno gunđali nakon poziva u subotu, koji je bio usmjeren posebno na to da Obamini alumniji postanu aktivniji u posljednjem dijelu Bidenove kampanje.

Nakon poziva, jedan bivši Obamin pomoćnik rekao je da će se, ako Biden izgubi skore izbore, analitičari osvrnuti na terenske operacije na isti način na koji se osvrću i na odluku Hillary Clinton da 2016. godine ne posjeti Wisconsin.

Ako Biden izgubi, ovo će biti njegov odlazak u Wisconsin“, rekao je bivši dužnosnik.

Biden je svoju kampanju začinio ‘znanstvenim pristupom koronavirusu’, kritikujući Trampa zbog njegovog odgovora na pandemiju. Njegova se kampanja okrenula od osobnih kontakata nakon što je zavladala pandemija.

Oni koji žele da Biden održi tradicionalnija događanja u kampanji razumiju argument, samo se brinu da će se to vratiti.

“Iz zdravstvene perspektive, suzdržavanje od osobnih napora je prava stvar”, rekao je jedan od demokrata na terenu . “Ali kampanja čini veliku opkladu da telefonski pozivi i poruke mogu zamijeniti skupove i kucanje na vrata. Predsjednik se ne kladi.”

Trampovi aktivisti pokucali na 100 miliona vrata

Trampova kampanja i Republikanski nacionalni odbor kažu da su kontaktirali 100 miliona birača u ovom ciklusu, što je utrostručilo njihov broj iz 2016., a 100-miliontom građaninu su pokucali na vrata u Sjevernoj Karolini.

U ruralnim dijelovima država od ključne važnosti pristaše organiziraju “okupljanja ” i parade brodovima, dok se demokrate i dalje klone velikih političkih okupljanja zbog pandemije.

Tokom sedmice kada se održavala Republikanska nacionalna konvencija, republikanci su pokucali na više od 2 miliona vrata, što je njihov ukupni broj doseglo više od 12 miliona vrata od ponovnog pokretanja terenskih operacija sredinom juna.

Međutim, demokrate odbacuju kritike.

Ovo nije ciklus kampanje koji će biti definiran velikim događajima ili stvaranjem krajnje energije i entuzijazma na tragu kampanje“, rekao je Andrew Feldman, demokratski strateg. “Radi se o tome kome zemlja vjeruje da će sastaviti dijelove slomljene zemlje. U anketi za anketom vidjeli smo da je Joe Biden ta osoba, a to znači da ga je kampanja iskoristila na učinkovite načine da pokaže koliko se razlikuje od trenutnog stanara u Bijeloj kući.

(Global CIR)

Objavljeno u:

Komentiraj