NE PUTUJTE TAMO! Berlin stavio Beč i Budimpeštu na ‘crvenu listu’

Njemačka savezna vlada upozorila je stanovništvo da ne kreće na nepotrebna putovanja u Beč i Budimpeštu svrstavši austrijsku i mađarsku prijestolnicu u rizično područje zbog rasta broja zaraženih koronavirusom.

Zbog velikog broja zaraženih, upozoravamo protiv nepotrebnih, turističkih putovanja u saveznu državu Beč“, objavilo je njemačko ministarstvo vanjskih poslova u srijedu navečer, prenosi agencija dpa. 

Beč je ranije proglašen rizičnim područjem, objavio je njemački epidemiološki Institut Robert Koch. 

Njemački MVP je u srijedu u “crvenu zonu” uvrstio i glavni grad Mađarske Budimpeštu, kao što je to nedavno učinio za češku prijestolnicu Prag.

Sve više gradova i zemalja na njemačkoj crvenoj listi

U rizično područje Berlin je svrstao i dijelove Francuske, među kojima su i područje grada Pariza te južna pokrajina Provence-Alpe-Azurna obala, kao i otok Korzika. 

Kriterij za svrstavanje nekog područja u rizično je više od 50 novozaraženih na 100.000 stanovnika u proteklih sedam dana. 

Njemačka je nedavno povećala broj upozorenja za putovanja u Bruxelles te dio Hrvatske, kao i u Nizozemsku, Rumunjsku te Španjolsku.

Država koja se smatra uzorom u upravljanju pandemijom covida-19 u Europi, Njemačka je zadnjih sedmica suočena s novim rastom infekcija, a smatra se da je to djelomice povezano s povratkom Nijemaca s godišnjeg odmora u inozemstvu, piše agencija AFP.

U srijedu je Institut Robert Koch objavio podatak o 1901 novozaraženih u 24 sata u Njemačkoj od covida, koji je od početka pandemije u toj zemlji izazvao  9368 smrti.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj