‘LENNONOV POSLJEDNJI VIKEND’! Dva nova dokumentarca o Lennonu i Beatlesima

Televizijska mreža BritBox u decembru će emitirati dokumentarni film „Lennon’s Last Weekend“ koji sadrži njegov posljednji intervju prije ubistva kojega je Lennon dao Andyu Peeblesu na radiju BBC u decembru 1980. godine.

Abbey Road′: Iconic Beatles album turns 50 | Music | DW | 26.09.2019

U spomenutom intervjuu Lennon s voditeljem raspravlja o razlazu grupe The Beatles, albumu „Double Fantasy“ s Yoko Ono, te vezi sa Paulom McCartneyem i radu na svojim albumima.

Film će biti objavljen u decembru ove godine kada se i obilježava 40 godina od smrti Johna Lennona kojega je ubio poremećeni Marc David Chapman 8. decembra 1980. godine. Uz intervju za BBC dokumentarac će sadržavati i brojne druge razgovore o Lennonu.

Već sljedeće godine, 2021., bit će objavljen i dokumentarni film o grupi The Beatles „The Beatles: Get Back“kojega je režirao Peter Jackson. Film je nastao izborom od čak 55 sati nikada do sada obavljenih snimaka o Beatlesima, te 140 sati audio snimaka nastalih tokom snimanja albuma „Let It Be“.

Film će producirati i objaviti kompanija Walt Disney, a između ostalog će sadržavati i snimke sa njihovog legendarnog nastupa na krovu londonskog Sevile Rowa 1969. godine. Paralelno sa filmom u prodaji će se pojaviti i knjiga istog naziva.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj