DOK SE VRAĆAO IZ SAD-a! Lični čuvar britanskog ministra vanjskih poslova izgubio pištolj: ‘Ozbiljno pristupamo slučaju’

Policajac zadužen za osiguranje britanskog ministra vanjskih poslova Dominica Raaba otpušten je pošto je svoj napunjeni pištolj zaboravio u zrakoplovu kojim se vraćao iz Sjedinjenih Država, objavili su u subotu britanski mediji i policija.

Oružje, poluautomatski pištolj Glock 19 pronašao je zaposlenik na održavanju, u navlaci na sjedalu zrakoplova američke aviokompanije United Airlines, pošto je u petak sletio u londonsku zračnu luku Heathrow, dodaje tabloid The Sun.

“Obaviješteni smo o izgredu koji se dogodio na letu u Veliku Britaniju u petak 18. septembra i ozbiljno pristupamo slučaju”, rekao je glasnogovornik londonske policije. “Dotični policajac odmah je razriješen dužnosti dok traje istraga o okolnostima događaja”, dodao je.

Ministar Dominic Raab putovao je u Washington kako bi pokušao smanjiti zabrinutost američkog partnera u vezi s Brexitom. U februaru je policajac zadužen za osiguranje bivšeg konzervativnog premijera Davida Camerona zaboravio pištolj i premijerovu putovnicu u zahodu zrakoplova, zbog čega je nastala panika.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj