PREDSJEDNIČKI KANDIDATI ISTI DAN BORAVILI U MINNESOTI! Biden: Povećat ću minimalnu satnicu na 15 dolara; Tramp: Biden je odgovoran za prebacivanje vaših poslova u Kinu!

Predsjednik SAD-a Donald Tramp i demokratski kandidat Joe Biden odvojeno su se obratili u Minnesoti, koja se nametnula kao neobično bojište na izborima 2020. godine.

JOSEPH BIDEN SLUŽBENO KANDIDAT DEMOKRATA! Obećao promjene u vanjskoj  politici i ekonomiji, Tramp mu replicirao: 'Zašto to nisi uradio prethodnih  47 godina?' - GlobalCir

I Tramp i Biden otputovali su u petak u Minnesotu kad je počelo prijevremeno glasanje u toj državi, gdje ankete ukupno pokazuju da je bivši potpredsjednik imao prednost u odnosu na sadašnjeg predsjednika.

“Krajnje je vrijeme da počnemo nagrađivati ​​rad”

Biden je, govoreći u sjeveroistočnom predgrađu Dulutha, napao Trampov odgovor na pandemiju koronavirusa, opisujući ga kao sebičnog i nesposobnog za upravljanje zemljom u toku krize.

Bivši potpredsjednik predstavio je svoje ekonomske i infrastrukturne planove, proglašavajući se ‘prvakom američkih radnika i sindikata’, koji će minimalnu plaću povisiti na 15 dolara, stvoriti radna mjesta za kvalificirane radnike i povećati porez za one koji zarađuju preko 400.000 američkih dolara.

Krajnje je vrijeme da počnemo nagrađivati ​​rad, a ne bogatstvo“, rekao je Biden. “Ne želim nikoga kazniti, ali dovraga je da je vrijeme da bogate i korporativne Amerike počnu plaćati svoj pošten dio.”

“Vaša država bit će pregažena i uništena ako pobijedi radikalna ljevica”

Kasnije je Tramp priredio veliki predizborni skup na otvorenom u Bemidžiju, optužujući Bidena da je sindikalne poslove dao “Kini”. Predsjednik SAD-a je istaknuo da je svojom politikom “spasio” Željeznicu u Minnesoti, napadajući Bidenovu mentalnu sposobnost za ured.

Također je rekao gomili pristaša da će Biden “preplaviti vašu državu prilivom izbjeglica iz Somalije” te ga je opisao kao zagovornika politike “radikalne ljevice”.

“Vaša država bit će pregažena i uništena ako pobijedi radikalna ljevica”, rekao je Trump okupljenima u regionalnoj zračnoj luci Bemidji u petak navečer. “Nisu se pravilno odnosili prema Minnesoti.

Tramp je bio na pozornici kada je objavljena dramatična i šokantna vijest o smrti sudije Vrhovnog suda Ruth Bader Ginsburg. Te će vijesti oblikovati utrku za Bijelu kuću i državu Minnesotu.

Raspoloženje glasača u Minnesoti

Anketa ABC Newsa-Washington Posta objavljena od srijede pokazuje da Biden vodi u odnosu na Trampa 57naprema 41 posto među vjerovatnim glasačima u Minnesoti, dok je anketa Morning Consulta pokazala da Biden vodi u odnosu na Trumpa 48 : 44 posto.

Minnesota nije glasala za republikanca za predsjednika od 1972. godine, kada je Richard Nixon premoćno pobijedio na izborima.

“Definitivno ću reći da će historija i raspoloženje Bidenu dati prednost”, kazao je Blois Olson, strateg političkih komunikacija u Minnesoti koji je autor dnevnog političkog biltena.

Ipak, Trampova kampanja Minnesotu doživljava kao možda najbolju priliku za ‘državu preokreta’ koju je predsjednik izgubio 2016. za 1,5 procenata.

(Global CIR)

Objavljeno u:

Komentiraj