DONALD TRAMP PO ČETVRTI PUT U SJEVERNOJ KAROLINI: Pozvao građane da izađu na izbore i objasnio kako je ‘lažljivi NBC’ propustio objaviti vijest o njegovoj nominaciji za Nobelovu nagradu za mir!

Preostalo je manje od sedam sedmica do predsjedničkih izbora u SAD-u. Predsjednik Donald Tramp obratio se okupljenim pristalicama u Sjevernoj Karolini u subotu navečer. To je četvrta Trampova posjeta ovoj saveznoj državi u posljednjih mjesec dana.

tramp1234

Mrzim što to moram reći, ali vaš guverner vas je zatvorio“, rekao je Tramp obraćajući se okupljenoj masi na skupu na otvorenom. „Ovdje ne izgleda dobro. Mislim da vaš guverner mora pustiti ovu državu da se otvori. “

U gotovo dvosatnom obraćanju, Tramp je rekao da će ove godine “isporučiti sigurno i efikasno cjepivo” protiv koronavirusa.

Sjedala su bila stisnuta na priredbi na otvorenom, bez socijalnog udaljavanja i sa manje od polovine prisutnih u maskama. Provjeravanana je temperatura prisutnih, a organizatori su ohrabrili pristalice da nose maske. Svita koja je stajala iza Trumpa na sceni nosila je maske, iako su ih neki nosili pogrešno.

Nastavak predsjednikove kampanje dolazi dan nakon smrti vrhobne sutkinje Ruth Bader Ginsburg, koja je umrla od komplikacija povezanih s rakom. Imala je 87 godina. Uoči svog pojavljivanja u Fayettevilleu, Trump je u subotu objavio da Republikanska partija ima “obavezu” da odabere novu sutkinju “bez odgađanja”.

Tramp je rekao okupljenima u subotu da će njegova nominirana “biti” žena. Očekuje se da će svoju nominaciju objaviti sljedeće sedmice.

Dakle, član 2 našeg Ustava kaže da će predsjednik imenovati sudije Vrhovnog suda“, rekao je Tramp gomili koja je više puta skandirala “Popunite to mjesto.” “Mislim da od ovog ne može biti jasnije, zar ne?”

Preostalo je 45 dana do izbora, a Trampova kampanja je rekla da koriste posljednje napore da pridobiju povjerenje glasača. “Ovo su najvažniji izbori koje smo imali”, rekao je Tramp. “Izađite i glasajte.”

Tijekom svog govora, Tramp je optužio demokratskog kandidata Joea Bidena da je želio “defundirati policijske odjele” i rekao da su neki demokrati iz Sjeverne Karoline potpisali obvezu da “smanje” financiranje policije. Demokrate su, međutim, rekle da su neki potpisali obećanje iz 2018. godine u vezi s policijom, “odbijanje finansiranja” policije nije bilo dio sporazuma, izvještavali su prethodno News & Observer.

“Ako (Biden) pobijedi, Sjeverna Karolina će biti izigrana, kao i svi ostali”, rekao je Tramp. Također je rekao da više nikada neće posjetiti države u kojima nije pobijedio, uključujući Sjevernu Karolinu.

Tramp se također dotaknuo svojih uobičajenih tačaka razgovora, uključujući kritiziranje “lažnih medija”, Bidena, kandidatkinje za potpredsjednicu Kamalu Harris i predsjednice Predstavničkog doma Nancy Pelosi.

‘Lažljivi mediji nisu objavili vijest o nominaciji za Nobela’

Tramp se najprije pohvalio dvjema nominacijama za Nobelovu nagradu za mir koje je zaradio zbog sporazuma o normalizaciji odnosa između Izraela i dijela arapskog svijeta te odnosa između Srbije i Kosova. Svojim pristašama prepričao je kako je jedan dan došao kući i rekao svojoj supruzi Melaniji da upali televiziju jer će sigurno objaviti vijest o njegovoj nominaciji.

Lažljivi mediji, kako ih naziva Tramp, to ipak nisu učinili, a evo kako je opisao što se zapravo događalo između Srbije i Kosova prije nego što im je, prema njegovom mišljenju, donio mir.

“Došao sam kući i rekao prvoj dami: Prva damo, velika se stvar dogodila danas. Bio sam počašćen. Nominiran sam za Nobelovu nagradu. To je velika stvar, prva damo. I onda, dva dana kasnije, opet dođem kući i kažem joj: Prva damo, nećeš mi vjerovati, ali opet mi je pripala čast. Nobelova nagrada za Kosovo. Izrael, Kosovo… Rekao sam joj: Prva damo, ovo je sjajna vijest, hajdemo upaliti televizor, ovo će biti veliko, najvažnije večeras. Upravo smo dobili počast, to je velika stvar. Nobelova nagrada, možete li to zamisliti? Odrasteš u Brooklynu, a sad dobivaš…”, rekao je Tramp pa nastavio…

“Prva damo, upali taj televizor, prebaci na onaj lažljivi NBC News, kažem joj. I vidim vijest o oluji. Ok, prva damo, bez brige. To je velika oluja. Riješili smo je, ondje u Floridi, Alabami i Georgiji su naši ljudi, vode brigu o tome, kao i uvijek… Dobro, prva damo, bez brige, to će sigurno biti prva sljedeća vijest, ipak je to Nobelova nagrada za mir, rekao sam joj. Znate, zaustavljamo masovna ubojstva između Kosova i Srbije. Oni su se međusobno ubijali jako dugo, a sada će prestati. Rekao sam im, momci, hajdemo se naći. Oni su se, znate, ubijali stoljećima, doduše, pod drugim imenima. Rekao sam, sjajno. A kada je riječ o Izraelu, UAE i Bahrein su potpisali ugovor iako su svi govorili da je to nemoguće”, dodao je Tramp.

No tu nije stao.

I kažem joj: U redu, prva damo, to je bila prva vijest na NBC-ju, ali bez brige, to je važna priča, poplave su važne, shvaćam. A onda je krenula druga vijest o nečemu. Uslijedila je treća vijest o nečemu što ima veze sa mnom, ne znam tačno što, nešto loše su iskopali. Onda dolaze četvrta i peta i šesta vijest i kažem: Prva damo, malo me sram. Mislio sam da ćemo doći na red malo prije. I onda voditelji pogledaju u kameru i kažu: Laku noć. A o meni nije bilo ni riječi. Dobio sam nominaciju za Nobelovu nagradu za mir, a oni to nisu ni spomenuli. A kad je Obama dobio Nobela, bilo je u svim vijestima“, kazao je između ostalog, američki predsjendik Donald Tramp.

(Global CIR)

Objavljeno u:

Komentiraj