I TO JE MOGUĆE: Izgubio izbore, a bio jedini kandidat!

Iako jedini kandidat za gradonačelnika u maloj italijanskoj opštini Lezina, gradiću od 6.000 stanovnika blizu Fozde, član stranke “Liga” Primiano Di Mauro je izgubio.

Izgubio izbore, a bio jedini kandidat - Portal Analitika

Da bi rezultati lokalnih izbora bili vazeći bilo je neophodno da glasa najmanje 50 odsto birača, ali je u toj maloj opštini samo 49 odsto stanovništva izašlo da glasa.

Tako se pobjeda koja je izgledala sigurna, s obzirom na to da nije imao konkurenciju, pretvorila u bizaran i vjerovatno jedinstven poraz jer nije imao protivkandidata.

Štampa koja izvještava o ovom slučaju, koji je za rubrike “vjerovali ili ne”, piše da su pobijedili oni koji su bojkotovali izbore, to jest nisu iskoristili svoje demokratsko pravo da glasaju.

Apstinencija je bila favorizovana sa dvije grupe lokalnih političara “Drugačija Lezina”, koja je bliza strankama desnog centra i druga grupa “No Kvorum”, po političkom uvjerenju bliza Demokratskoj stranci.

S obzirom na to da nije izabrana lokalna vlada gradić Lezina će biti vođena takozvanim “komesarima”.

Poraz bez protiv kandidata je postao hit tema na društvenim mrezama, a mnogi ironiziraju slučaj i povezuju nedostajucih 49 glasova, koliko je bilo potrebno da se ostvari kvorum, sa činjenicom da stranka “Liga” mora da društvu vrati 49 miliona eura, novac koji im ne pripada i čiji se tragovi na čudesan način gube.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj