ZAŠTITA ZDRAVLJA GRAĐANA JE POLITIKA VLADE! Predsjednik Tramp održao skupove na Floridi i u Sjevernoj Karolini: Potpisao uredbu o garantovanoj zdravstvenoj zaštiti građanima s postojećim zdravstvenim problemima!

Američki predsjednik Donald Tramp potpisao je u četvrtak izvršnu naredbu čiji je cilj zaštititi pravo na zdravstvenu zaštitu osobama s već postojećim dijagnosticiranim bolestima i to u trenutku kada je izložen kritikamajavnosti zbog je tužbe kojom republikanci žele srušiti ObamaCare, koji je donio tu zaštitu.

trampuredba

Historijska akcija koju danas poduzimam uključuje prvu izvršnu naredbu kojom se potvrđuje da je službena politika vlade Sjedinjenih Država da zaštiti pacijente s već postojećim stanjima“, rekao je Tramp tokom govora u Sjevernoj Karolini . “Dakle, to je sada službeno.”

Tramp je primijetio da “naši protivnici, demokrati, vole neprestano razgovarati o zdravstvenoj zaštiti i već postojećim hroničnim bolestima, ali sada smo to potvrdili, ovo je potvrđeno, potpisano i gotovo”.

Bijela kuća nije odmah objavila tekst naredbe, ali iz Trampova i opisa drugih dužnosnika navodi se da je zaštita ljudi s hroničnim bolestima politika vlade,

Biden će uništiti Floridu, moj plan će uništiti virus

Američki predsjednik Donald Tramp je u sklopu predizborne kampanje boravio u Sjevernoj Karolini i na Floridi, jednima od saveznih država u kojima ishod predsjedničkih izbora nije “unaprijed” poznat, te je poručio okupljenima da su Bidenovi planovi opasni za američku ekonomiju.

“Ako želite spasiti Ameriku, morate glasati”, rekao je hiljadama okupljenih pristaša u zračnoj luci u Jacksonvilleu u Floridi.

Ustvrdio je da je Biden previše lijevo za Amerikance te je upozorio da bi demokratski planovi za borbu protiv koronavirusa ugrozili ekonomiju.

Tramp tvrdi da će cjepivo uskoro biti dostupno te je brzo ukinuo restrikcije nakon karantene u proljeće, koja je prouzročila veliko povećanje stope nezaposlenosti.

“Bidenov će plan uništiti Floridu”, rekao je Tramp. “Moj će plan uništiti virus”, dodao je.

(Global CIR)

Objavljeno u:

Komentiraj