PROTESTI U NJEMAČKOJ I VELIKOJ BRITANIJI! Građani protiv ograničenja uvedenih usljed koronavirusa

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se u njemačkom gradu Kelnu kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog ograničenja uvedenih na sprečavanju širenja zaraze koronavirusom.

protesti londonu

Demonstracijama je prisustvovalo oko 5.500 ljudi, pokazuju policijski izvještaji.

Demonstranti su tom prilikom poručili kako ne žele stavljati maske, a na transparentima su istakli poruke kojima su kritikovali uvedena ograničenja, smatrajući ih nepotrebnim.

Na pozornici su kritikovali ogrnaičenja koja su uvele vlasti, a koje se odnose na društveni život, kao i predviđene kazne.

Tokom obraćanja rečeno je kako 90 posto stanovništva ne podržava ove zabrane, te od političara i ostalih relevantnih osoba zatraženo je da još jednom razmisle o bespotrebnim politikama kako bi se život vratio u normalne tokove.

Demonstranti su nakon protesta koje su osiguravali policajci, organizovali i protestnu šetnju.

Velika Britanija: Protesti zbog mjera za sprječavanje širenja koronavirusa

Članovi organizacije StandUpX, okupili su se u Londonu kako bi izrazili nezadovoljstvo uvedenim mjerama protiv koronavirusa i vakcinisanja.

Odredbe o obaveznom nošenju zaštitnih maski su pooštrene, kao i kazne za nepoštivanje mjera

Na hiljade demonstranata okupilo se ispred Trafalgar trga u Londonu, kako bi izrazili protest protiv mjera karantina i mjera socijalnog distanciranja, uvedenih kako bi se spriječilo širenje COVID-a 19.

Londonska policija upozorila je demonstrante da poštuju mjere distanciranja. Iz policije je još prije početka protesta saopćeno da će pripadnici organa reda demonstrantima najprije objasniti da moraju da poštuju mjere distanciranja, ali da će morati da primjene odgovarajuće mjere, ukoliko oni to odbiju uraditi, prenosi Al Jazeera Balkans.

Na početku protesta policijski službenici viđeni su kako se nalaze oko grupe demonstranata, među kojima mnogi nisu nosili zaštitne maske, ali im se nisu suprotstavljali, prenosi Tanjug, pozivajući se na Associated Press.

Londonska policija upozorila je demonstante da poštuju mjere distanciranja i nose zaštitne maske.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj