RAZMJENA VATRE I U KAŠMIRU: Poginuo pakistanski vojnik, Indija tvrdi da je samo odgovorila na napad!

Pakistanksa vojska je saopćila da su indijske trupe otvorile vatru u Kašmiru i da je u napadu nastradao jedan vojnik sa pakistanske strane.

KAŠMIR JE U POTPUNOJ BLOKADI: Već dva dana bez telekomunikacija nakon što  je Indija prekinula televizijske, telefonske i internetske veze! - GlobalCir

Pakistanske trupe odgovorile su na napad gađajući indijske položaje sa kojih je vatra i otvorena, navodi se u saopćenju pakistanske vojske. U napadu je indijskoj strani pričinjena „znatna šteta“, ali pakistanske trupe nisu pružile više detalja.

Indijska vojska je saopštila da su njene trupe odgovorile na napad sa pakistanske strane, koji se dogodio duž kontrolne linije u oblasti Radžuri na jugu Kašmira. Vojska Indije nije prijavila nikakvu štetu niti žrtve, prenosi AP.

Dva susjeda redovno se optužuju za neisprovocirane napade u oblasti Kašmira i kršenje sporazuma o prekidu vatre iz 2003. godine. Pakistan tvrdi da je Indija samo u toku ove godine prekršila primirje više od 2.000 puta.

Indija i Pakistan tvrde da polažu pravo na dio Kašmira druge strane. Dva susjeda su zbog Kašmira vodila dva rata nakon sticanja nezavisnosti 1947. godine.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj