Brigitte Bardot slavi 86. rođendan: Prije prvog filma bila je ‘najfotografiranija žena na svijetu’

Serijska zavodnica Brigitte Bardot zaludila je svijet filma sredinom prošlog stoljeća.

Francuska filmska glumica i zavodnica Brižit Bardo - Radio Brčko distrikta  BiH

Ova ljepotica koja je s godinama postala pravi seks simbol dostigla je popularnost koju ni jedna žena do tada nije uspijela dostići, ali takav život imao je i svoje mračne strane.

Brigitte se četiri puta pokušala ubiti, isto toliko puta se udavala, imala je preko 100 ljubavnika, uključujući i žene, i iznijela je tešku i neželjenu trudnoću koja ju je potpuno promijenila.

Rođena u bogatoj pariškoj obitelji 28. rujna 1934. godine, Brigitte je živjela u izobilju od malih nogu. Majka ju je, još kao malu, upisala na balet, a potom i na manekenstvo. Brigitte se pojavila na naslovnici magazina “El” u maju 1949. godine.

Četiri godine kasnije, ova ljepotica je postala uzor mlađoj generaciji. Sa 16 godina upoznala je Rogera Vadima, asistenta redatelja koji je razmatrao da li bi se Brigitte mogla pojaviti u njegovom novom filmu.

Iako nije dobila ulogu, par se ludo zaljubio i viđao se u tajnosti uprkos protivljenju Brigittinih roditelja. Ona se već tada prvi put pokušala ubiti, jer se nije mogla udati za Rogera dok ne napuni 18 godina.

Brigitte Bardot se udala za Rogera Vadima 1952. godine, a to joj je na neki način bio ulaz u svijet odraslih i svijet filma. Vadim, koji je radio i kao fotograf i novinar, još u to vrijeme znao je kako iskoristii medije u korist svoje supruge.

Zato je Brigitte krasila brojne naslovnice magazina, stalno se pojavljivala na televiziji i u svijetu mode. Brzo je postala “najfotografiraanija žena na svijetu”, a da nije još uvijek glumila ni u jednom filmu. S Vadimom se razvela nakon pet godina.

Na filmu je debitirala 1952. godine. Njezin vrtoglavi uspon do jedne od najsjajnijih zvijezda francuskog filma uslijedio je nakon filma “I bog stvori ženu” kojeg je 1956. godine snimio njezin tadašnji suprug Roger Vadim. Početkom sedamdesetih godina, još uvijek na vrhuncu popularnosti, povukla se iz svijeta filma i posvetila zaštiti životinja.

Bardot je glumila u ukupno 48 filmova, nastupala u nizu predstava te snimila 80 pjesama.

U javnosti je često bila meta kritika zbog navodno nekorektnog odnosa prema svom jedinom djetetu, sinu Nikolasu.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj