NASTAVLJENI NAPADI: Azerbejdžan uputio ‘posljednje upozorenje’ Armeniji

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana upozorilo je armensku vojsku koja i dalje nastavlja napade na mjesta naseljena civilima.

AZERBEJDŽAN PROGLASIO RATNO STANJE! Jermenija najavila korak posle kog bi  bilo TEŠKO IZBEĆI OPŠTI RAT | Najnovije vesti - Srbija danas

U saopštenju ministarstva navodi se da armenska vojska otvara vatru na grad Terter i danas u jutarnjim satima.

“Posljednji put upozoravamo Armeniju. Uzvratit ćemo radi predostrožnosti”, navodi se u saopštenju MOD Azerbejdžana.

S druge strane, ministarstvo je objavilo i video snimke uništavanja armenskih tenkova i oklopnih vozila u jučerašnjim sukobima.

Armenske snage juče ujutro izvele su nove napade na azerbejdžanska naselja i položaje, a azerbejdžanske snage su odgovorile napadima na armenske položaje.

Armenske vlasti su potom proglasile opštu mobilizaciju i ratno stanje zbog sukoba u regiji Nagorno Karabaha, a i vlasti Azerbejdžana su proglasile ratno stanje za 19 područja, uključujući i glavni grad Baku.

Od 1991. godine armenska vojska ilegalno okupira Nagorno Karabah, međunarodno priznatu teritoriju Azerbejdžana.

Četiri rezolucije Savjeta bezbjednosti UN-a i dvije rezolucije Generalne skupštine UN-a, kao i mnoge međunarodne organizacije, zahtijevaju povlačenje okupatorskih armenskih snaga iz Nagorno Karabaha i sedam drugih okupiranih azerbejdžanskih regija.

Sukobi su započeli juče ujutro nakon što su armenske snage otvorile vatru na azerbejdžanska civilna naselja na armensko-azerbejdžanskoj liniji fronta.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj