SRPKINJA NA ČELU NARKO-BANDE?! Hapšenje 30 osoba u Španiji u okviru akcije ‘Karibes’, srbijanska državljanka u ćeliji sa novorođenim djetetom

Španska policija uhapsila je državljanku Srbije (37), osumnjičenu da je dio međunarodne narko-bande koja je švercovala marihuanu širom Evrope.

pink.rs | SRPKINJA NA ČELU NARKO-BANDE! Imala je mrežu plantaža marihuane u  Španiji, a jedna slučajnost dovela joj je POLICIJU ZA VRAT (VIDEO)

Pored nje, privedeno je još 30 osoba, sa prostora Srbije, Hrvatske, BiH, Velike Britanije i Španije.

U akciji nazvanoj “Karibes” otkriveno je 12 laboratorija, koje su korištene za uzgoj i preradu marihuane. Izvršeno je ukupno 19 pretresa, tokom kojih je zaplijenjeno 12.600 biljaka marihuane, 190 kilograma ove prerađene droge i 50.000 eura u gotovini.

Sa državljankom Srbije, koja se vodi kao vođa bande, u pritvoru je završila i njena novorođena beba. Prema pisanju španskih medija, ona je navodno angažovala državljane Srbije da kontrolišu plantaže, plaćala im prijevoz za Španiju i davala “fiksnu zaradu”.

Izvodi iz španske policija, objasnili su za “La Vanguardia”, da su istražitelji bili zapanjeni kada su vidjeli bebu u kući, u kojoj su se nalazili Srpkinja i njen partner – otac bebe, inače britanski državljanin, koji je takođe umiještan u ovaj slučaj.

Ona je odlazila sa djetetom da kontroliše plantaže, na sastanke sa drugim trgovcima ili kada izdaje naređenja – objasnili su izvori.

Droga pronađena u jednom od štekova
Droga pronađena u jednom od štekova

Budući da kada je uhapšena i dalje je dojila bebu, ona je odvedena u zatvor zajedno sa detetom.

Nesrećno dijete nije prestajalo da plače u ćeliji za pritvorenike. Cijela zgrada se orila od njegove vriske. Srpkinja je rekla čuvaru da joj treba mlijeko da bi ga nahranila, a ona nije imala novac jer je uhapšena i sve stvari su joj bile oduzete. On se odmah sažalio i otišao u prodavnicu i kupio mlijeko za bebu, koja se nakon toga smirila – otkrio je izvor.

Ona i njen partner iznajmili su i zauzeli brvnare smještene u rezidencijalnim i izolovanim oblastima Barselone i Taragona za uzoj marihuane. Nadzor nad plantažama, obavljali su uglavnom državljani Srbije, koje je Srpkinja angžovala, platila put u Španiju i dala “fiksnu platu” za usluge.

Uhapšeni su optuženi za krivična djela trgovine drogom, pripadnosti kriminalnoj grupi i prevare sa električnom energijom. Procjenjuje se da je količina kradene električne energije oko 4.600.000 kilovata. Velike količine marihuane ova organizacija distibuirala je u ostatak Evrope.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj