BAKU PRIJETI UNIŠTAVANJEM ARMENSKIH SISTEMA S-300! Rusija poziva Tursku: Ne dolijevajte ulje na vatru u Nagorno-Karabahu

Oružane snage Azerbejdžana uništit će protivvazdušne raketne sisteme S-300 armenskih Oružanih snaga koji se kreću ka Nagorno-Karabahu, izjavio je portparol Ministarstva odbrane pukovnik Vagif Dargahli.

World Defence News: Armenia will receive weapons from Russia under a $100  million loan

“Prema našim obavještajnim podacima, protivvazdušni raketni sistemi S-300 koji pokrivaju vazdušni prostor Jerevana povučeni su sa borbene dužnosti i kreću se prema okupiranim teritorijama (Nagorno-Karabahu). Saopštavamo da ih čeka sudbina uništene vojne tehnike jermenske vojske u Nagorno-Karabahu”, rekao je Dargahli.

Naveo je da posljednje borbe “još jednom pokazuju da je mit o nepobjedivosti jermenske vojske neosnovan”.

Ne dolijevajte ulje na vatru u Nagorno-Karabahu

Izjave o bilo kakvoj vojnoj podršci ili vojnim akcijama definitivno dolijevaju ulje na vatru i Rusija se protivi i ne slaže s tim, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov

Pozivamo sve zemlje, posebno naše partnere poput Turske, da učine sve što je moguće kako bi ubijedile suprotstavljene strane da prekinu vatru i vrate se mirnom rješavanju ovog dugotrajnog sukoba političkim i diplomatskim sredstvima“, naglasio je Peskov.

Kremlj je siguran da izjave o mogućoj vojnoj podršci Azerbejdžanu i Jermeniji u svjetlu nedavne eskalacije u Nagorno-Karabahu samo dolijevaju ulje na vatru i da bi strane trebalo nagovoriti da se vrate političkom i diplomatskom načinu postizanja rješenja, rekao je portparol Kremlja, prenio je TASS.

Rusija želi da prestanu sukobi između armenskih i azerbejdžanskih snaga oko regiona Nagorno-Karabah, izjavio je Peskov.

Obraćajući se novinarima tokom konferencijskog poziva, Peskov je rekao da je Moskva u neprestanom kontaktu s vlastima u Turskoj, Armeniji i Azerbejdžanu, prenio je Rojters.

Kremlj prije svega polazi iz premisa da neprijateljstva i vatru treba zaustaviti što prije“, istakao je Peskov.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj