TRAMP UPOZORAVA: “Pitat će me teška pitanja, vidjet ćete – bit će nepošteno, ne sumnjam u to”

Nakon višemjesečnog vrijeđanja preko društvenih mreža, u govorima i na konvencijama, Donald Tramp i Joe Biden suočit će se oči u oči – ali poštujući epidemiološke mjere – u utorak na prvoj predsjedničkoj debati.

OVU BOLEST MOŽEMO NAZVATI 'KUNG FLU': Nakon tromjesečne pauze, Tramp se  vratio u kampanju i održao veliki miting u Tulsi! - GlobalCir

Debata će početi u 21 sat po lokalnom vremenu, odnosno u 3,00 ujutro po srednjoeuropskom vremenu, i trajat će 90 minuta. Bit će održana u u Clevelandu, a moderirat će je Chris Wallace, voditelj “Fox News Sunday”.

Tramp: Moderator debate ići će na ruku Bidenu

Wallace je moderirao treću predsjedničku debatu između Hillary Clinton i Trumpa 2016.  U novije vrijeme Wallace je bio pohvaljen za izravno ispitivanje predsjednika u julskom intervjuu gdje se govorilo o pandemiji covida-19, predsjednikovu hvaljenju o iznimno uspješnom kognitivnom testu te o tome hoće li Tramp prihvatiti rezultate predsjedničkih izbora.

Trampova kampanja poslala je debatnom povjerenstvu popis sugeriranih moderatora za debatu, ali Wallace nije bio na tom popisu. Predsjednik tvrdi da će Wallace ići na ruku Bidenu.

Pitat će me teška pitanja, vidjet ćete”, rekao je Tramp prošle sedmice u intervjuu za radio Fox News. “Bit će nepošteno, ne sumnjam u to. A kontrolirat će ga radikalna ljevica. Oni ga kontroliraju”.

Mjesecima Tramp tvrdi da je Biden intelektualno potkapacitiran, te promovira tvrdnju da si Biden drogom pomaže pri javnim nastupima.

Tražio da se Biden testira na drogu

Predsjednik Tramp je ponovno u nedjelju zatražio da se njegov protivnik na izborima testira na drogu prije debate u utorak. 

“Zahtijevat ću da se uspavani Joe Biden testira na drogu prije ili poslije debate u utorak navečer. Naravno i ja ću pristati na to”, tvitao je Tramp. 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj