KOMISIJA ZA DEBATE NAJAVLJUJE PROMJENU PRAVILA! Trampov tim negoduje: ‘To rade samo zato što je njihov čovjek bio potučen, ne mogu se mijenjati pravila usred igre’

Komisija  koja nadgleda američku predsjedničku debatu objavilo je da će promijeniti pravila kako bi sljedeće dvije rasprave Donalda Trampa i Joea Bidena prošle bolje nego prva, prenosi u četvrtak BBC

debata12345

Jedna od mjera mogla bi biti gašenje mikrofona ako kandidati pokušaju prekidati jedan drugoga, izvijestili su američki mediji. Priopćenje je došlo nakon burne debate koja je prešla u prepirku, svađanje i vrijeđanje.  Iduća rasprava zakazana je za 15. oktobar u Miamiju na Floridi. 

Ton i taktika prve predsjedničke debate kritizirani su diljem SAD-a i svijeta.

Komisija za predsjedničke debate objavila je kako je “postalo jasno da se preostalim debatama treba pridodati dodatna struktura kako bi se osigurala uređenija rasprava o problemima.”

‘To rade jer je Biden potučen’

Trampov komunikacijski direktor Tim Murtaugh, koji je opisao kaotične scene u utorak navečer kao “slobodnu razmjenu ideja”, kritizirao je te planove. 

“Rade to samo zato što je njihov čovjek sinoć bio potučen”, izjavio je. “Predsjednik Tramp bio je dominantna sila, a sad Joe Biden pokušava obraditi suce. Ne bi trebali pomicati vratnice i mijenjati pravila usred igre.”

Kate Bedingfield, zamjenica direktora Bidenove kampanje, rekla je da će bivši potpredsjednik sudjelovati “pod bilo kojim pravilima koje komisija osmisli kako bi obuzdala ponašanje Donalda Trampa.”

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj