PRIČA O JEDNOM OD NAJBOLJIH FILMOVA SVIH VREMENA! Oscar Isaac i Jake Gyllenhaal glumit će u filmu koji opisuje nastanak “Kuma”

Godine 1973. film „Kum“ redatelja Francisa Forda Coppole osvojio je tri Oscara, uključujući i onaj za najbolji film. Iako je i danas slavljen kao jedan od najbolji filmova svih vremena, u filmskim krugovima poznato je kako je malo nedostajalo pa da film nikada ne bude snimljen.

Coppola je imao problema da kao 31-godišnji mladi redatelj uvjeri producente kako ovaj film treba snimiti. Ujedno, zadatak mu je bio da ih uvjeri da radnju, koja se u knjizi Marija Puza odvija u Kansas Cityju, treba preseliti u New York. Kada je u tome uspio došlo je do problema oko izbora glumaca, naročito Marlona Branda kojeg producenti nisu htjeli. Osim toga, Coppola je neprestano bio u kontaktu s mafijašima u New Yorku kako bi uz njihovu pomoć što vjernije dočarao mafijaški život.

Svi ti događaji oko nastanka filma „Kum“ temelj su filma „Francis And The Godfather“ koji će se uskoro početi snimati, a u kojem će Oscar Isaac glumiti Francisa Forda Coppolu dok će Jake Gyllenhaal glumiti producenta filma Roberta Evansa. Film će režirati Barry Levinson, poznat po filmovima „Kišni čovjek“ i „Dobro jutro, Vijetname“.

Za sada nije poznato ko će glumiti ostale glumce iz filma kao što su Robert Duvall, James Caan, Diane Keaton i John Cazale. Kako javlja portal Deadline, Coppola je odobrio snimanje filma riječima „Svaki film koji režira Barry Levinson bit će zanimljiv i vrijedan gledanja“.

Producent ovog filma Mike Markus objasnio je to svojim riječima. „Ovdje imamo mladića koji je živio izvan sustava a prilikom svakog koraka sustav mu je govorio ‘Ne možeš to napraviti’. No, Francis nikada nije odustao od svoje vizije a rezultat govori sam za sebe“.

Slijedeći film u kojem ćemo vidjeti Oscara Isaaca je „Dune“ u kojem glume i Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya i drugi. Posljednja uloga Jakea Gyllenhaala bila je ona Quentina  Becka/Mysteria u filmu „Spider-Man: Daleko od kuće“.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj