PUTINOV PORTPAROL TVRDI: Imamo dokaze da Navaljni sarađuje sa CIA-om

Optužbe ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog protiv predsjednika Rusije Vladimira Putina su neprihvatljive, saopćio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, nakon što je opozicionar izjavio da ruski predsjednik stoji iza incidenta u kojem je on otrovan.

Belarusian data on alleged faked poisoning of Navalny handed over to FSB —  Kremlin - Russian Politics & Diplomacy - TASS

Peskov je rekao da Moskva smatra da su optužbe protiv ruskog predsjednika apsolutno neosnovane, neprihvatljive i uvredljive, javio je TASS.

Rusija smatra da su neke od tih izjava apsolutno uvredljive i neprihvatljive -istakao je Peskov.

Navalni je ranije danas za njemačke medije izjavio da smatra da je Putin odgovoran za njegovo navodno trovanje na letu iz Tomska ka Moskvi.

Tvrdim da Putin stoji iza toga i nemam bilo kakvu drugu verziju o tome šta se dogodilo – rekao je Navaljni za njemački list “Spiegel”.

Zapadne obavještajne agencije, prije svih američka Centralna obavještajna agencija (CIA), sarađuju sa ruskim opozicionarom Navaljnim, kazao je danas Peskov.

Zaista, postoje informacije o tome i mogu konkretno da kažem da sa njim sarađuju stručnjaci iz CIA-e – istakao je Peskov.

Prema njegovim riječima, kontakti između Navaljnog i stranih obavještajnih agencija nisu prvi put primjećeni i ne dešava se prvi put da ruski ‘bloger’ od njih dobija instrukcije, javio je TASS.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj