KORONOM ZARAŽEN I ŠEF NJEGOVE KAMPANJE! Donald Tramp poručio iz bolnice: ‘Ide dobro, mislim’

Američki predsjednik Donald Tramp, koji je u petak bio pozitivan na korona virus i prebačen u vojnu bolnicu, primio je lijek remdesivir i “odmara se udobno” nakon dijagnoze, kazao je njegov doktor Sean P. Conley.

PREDSJEDNIK TRAMP POSLAO JASNU PORUKU: "Objasnite tom glupanu da je  'kineska nesposobnost' izazvala ovo masovno ubijanje širom svijeta" -  GlobalCir

“Sretan sam što večeras petak navečer po lokalnom vremenu] mogu reći da predsjednik dobro napreduje”, navodi se u njegovom saopćenju, koje je objavila Bijela kuća. “Ne prima dodatni kisik, ali u konsultacijama sa specijalistima, odabrali smo započeti terapiju remdesivirom. On je primio prvu dozu i odmara se udobno.”

Javio se i sam Tramp, koji je na Twitteru po hospitalizaciji objavio: “Ide dobro, mislim! Volim vas sve. VOLIM!!!”

Pozitivan i šef kampanje

Sve više osoblja i ljudi koji su bliski američkom predsjedniku je pozitivno na korona virus. Tako je i s njegovim šefom kampanje Billom Stepienom. Ovo je potvrdio glasnogovornik kampanje Tim Murtaugh, a prvi je objavio magazin Politico.

Ovaj list je objavio kako je Stepienu dijagnoza potvrđena u petak i kako ima “blage simptome slične gripi“. Stepien, koji je bio uz Trampa na prvoj predsjedničkoj debati, planira biti u karantinu do oporavka. Pozitivna je i bivša Trampova savjetnica Kellyane Conway, kao i republikanski senator Thom Tillis.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj