AMFILOHIJE TVRDI DA JE SPC ‘VLASNIK’ CRNE GORE! Osuo paljbu po ‘kumrovačkim đacima’ i poručio: ‘Stanivukovića su protjerali, a ja ću ga lično odlikovati’

,,Ovi koji su na vlasti u Crnoj Gori sklopili su temeljni ugovor sa Rimokatoličkom crkvom i Islamskom zajednicom, a sa Srpskom pravoslavnom crkvom nisu htjeli. Zahtjevali su da se ona registruje kao neka novoformirana vjerska zajednica”, kazao je mitropolit SPC-a Amfilohije.

wewewew

“To je bezumlje ljudi zatrovanih ,,brozomorom”.To su kumrovački đaci koji i ne znaju šta je crkva, oni misle da je crkva partija”, kaže mitropolit Amfilohije i dodaje da je Srpska pravoslavna crkva, odnosno Mitropolija crnogorsko-primorska stvorila nezavisnu Crnu Goru.

“Stvorila je nezavisnu Crnu Goru i dala joj ime Crna Gora prije mnogo vijekova. Ovo sada nije Crna Gora ovo je Montenegro”, tvrdi mitropolit Amfilohije i dodaje da je Milo Đukanović najveći izdajnik Crne Gore jer je priznao nezavisno Kosovo.

,,Oni (crnogorska vlast) su pozivali u posjete i proglašavali počasnim građanima funkcinere sa tzv.Kosova koji su bruka i čestitog albanskog naroda, a protjerali su onog vašeg mladog poslanika (Draška) Stanivukovića kojeg ću ja lično odlikovati”.

“Stanivukovića su protjerali a Hashima Thacija proglašavali počasnim građaninom”, kazao je mitropolit Anfilohije.

,,Komunisti su poslije 1945. oduzeli ogromnu imovinu Srpske pravoslavne crkve ali, iako sam ja bio oštar protivnik komunizma, moram priznati da su oni dobar dio toga što su oduzeli uložili u izgradnju preduzeća i fabrika. Ovi koji su došli poslije njih sve su to uništili, privatizovali za jeftine pare i ljude ostavili bez posla. I sad umjesto da vrate otetu crkvenu imovinu hoće da nam oduzmu i hramove”.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj