ERDOGAN NAKON SASTANKA SA STOLTENBERGOM: NATO saveznici trebaju pokazati konkretnu solidarnost s Turskom

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je nakon sastanka sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom da Turska podr┼żava inicijativu koju je NATO pokrenuo s ciljem smanjenja rizika i prevencije nesre─ça izme─Ĺu vojnih elemenata Turske i Gr─Źke.

Erdogan je u Predsjedni─Źkoj palati u Ankari primio prvog ─Źovjeka NATO-a Stoltenberga, a iz Direkcije za komunikacije saop─çeno je da je na sastanku razgovarano o nizu regionalnh tema, uklju─Źuju─çi situacije na istoku Mediterana te u Siriji i Libiji.

ÔÇťPredsjednik Erdogan je sekretaru Stoltenbergu kazao da saveznici u NATO trebaju pokazati konkretnu solidarnost s TurskomÔÇť, navodi se u saop─çenju.

Dodao je da je Turska jedina ─Źlanica NATO-a koja je zauzela odlu─Źan stav i pomogla u procesu obnove ravnote┼że snaga u Libiji i da jedina vodi borbu s migrantskom i izbjegli─Źkom krizom zarad sigurnosti cijele regije i Evrope.

Erdogan je Stoltenbergu kazao i da je solidarnost me─Ĺu saveznicima NATO-a ugro┼żena zbog ─Źinjenice da neke ─Źlanice tog saveza pru┼żaju uto─Źi┼íte i ┼ítite teroriste FETO-a koji su u julu 2016. godine poku┼íali izvesti vojni udar u Turskoj.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj