MALI AGROKOR: Ivica Todorić i suoptuženi oslobođeni prve optužnice!

Zagrebački Županijski sud donio je prvu oslobađajuću presuda bivšem vlasniku Agrokora Ivici Todoriću i njegovim suoptuženicima za zlouporabe na štetu te tvrtke ‘teške’ 1,25 milijuna eura.

Presudu je objavilo sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Maje Štampar Stipić koji smatraju da tijekom dokaznog postupka nije činjenično dokazano da su optuženi poduzimali radnje koje im se stavljaju na teret.

Optužnica, koju je sudsko vijeće odbacilo, podignuta je jer je tužiteljstvo smatralo da su Ivica Todorić, tadašnji predsjednik uprave Agrokora i Ante Huljev, izvršni direktor financija u koncernu 2013. godine zlouporabili svoj položaj jer su na štetu koncerna omogućili plaćanje 1,25 milijuna eura u korist švicarske tvrtke za savjetodavne usluge.

Uz Todorića, oslobođeni su i nekadašnja Agrokorova menadžerica Piruška Canjuga te četvrtooptužena Nicole De Rossi, odgovorna osoba iz švicarske tvrtke.

U optužnici se, između ostalog, navodilo da su stvarni vlasnici švicarskog trgovačkog društva bili Huljev i Canjuga.

Županijsko državno odvjetništvo smatra da sporni posao između Agrokora i švicarske tvrtke Siggman AG nije realiziran te da je riječ o fiktivnom poslu kojim je iz Agrokora izvučeno 1,25 milijuna eura, zbog čega tužiteljstvo traži da se četvero optuženih proglasi krivim i osudi, a tvrtki Siggman AG da se oduzme nezakonito stečeni novac.

Ivica Todorić je od studenoga 2017. pod istragom zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna (133 milijuna eura).

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj