PROCURILI E-MAILOVI BIDENOVOG SINA HANTERA O POSLOVIMA U UKRAJINI! Otkriveno da se tadašnji potpredsjednik Joe Biden upoznao sa spornim ukrajinskim biznismenom, Facebook i Twitter blokiraju distribuciju članka New York Posta!

Odbor za nacionalnu sigurnost i vladine poslove Senata istražuje novoobjavljene e-mailove koji otkrivaju da je Hanter Biden predstavio svog oca, bivšeg potpredsjednika Joea Bidena, izvršnom direktoru ukrajinske tvrtke za prirodni plin Burisma Holdings 2015. godine na Hanterov zahtjev.

gdfgfgfg

Predsjednik odbora Ron Johnson, rekao je u srijedu za Fox News da je odbor kontaktirao s osobom koja je poslala e-poštu i bila u procesu provjere valjanosti podataka.

Dotične e-mailove dobio je New York Post i otkrio da je Bidenov sin upoznao tadašnjeg potpredsjednika s izvršnim direktorom ukrajinske kompnije za prirodni plin Burisma Holdings manje od godinu dana prije nego što je izvršio pritisak na vladine dužnosnike u Ukrajini da otpuste tužitelja Viktora Šokina, koji je istraživao kompaniju.

“Redovito razgovaramo s pojedincima koji e-poštom prijavljuju izvještaje odbora kako bi utvrdili možemo li potvrditi njihove tvrdnje”, rekao je Johnson za Fox News. “Iako smatramo da su te komunikacije povjerljive, jer je pojedinac u ovom slučaju razgovarao s medijima o svom kontaktu s povjerenstvom, možemo potvrditi primitak njegove žalbe e-poštom, bili smo u kontaktu s uzbunjivačem i u procesu su potvrđivanja podaci koje je pružio. “

Izvještaj New York Posta otkrio je da se Biden, na Hanterov zahtjev, sastao s Vadymom Pozharskyijem u aprilu 2015. u Washingtonu.

Sastanak je spomenut u e-poruci zahvalnosti, kako navodi Post, koju je Pozharskyi poslao Hunteru Bidenu 17. aprila 2015. – godinu dana nakon što je Hanter zauzeo svoju unosnu poziciju u odboru ‘Burisme’.

“Dragi Hanteru, hvala ti što si me pozvao u DC i pružio priliku da upoznam tvog oca i provedem s njim neko vrijeme zajedno. To je izuzetna [sic] čast i zadovoljstvo “, navodi se u e-mailu.

Ranija e-pošta iz maja 2014. također je pokazala da Pozharskyi traži od Hantera “savjet kako biste mogli iskoristiti svoj utjecaj” u ime kompanije, izvijestio je Post. Sastanak se održao manje od godinu dana prije nego što je bivši potpredsjednik Joe Biden navodno vršio pritisak na vladine dužnosnike u Ukrajini da otpuste tužitelja Viktora Šokina.

Biden se svojedobno hvalio pred kamerama da je, dok je bio potpredsjednik i predvodio ukrajinsku politiku Obamine administracije, uspješno vršio pritisak na Ukrajinu da otpusti Shokina, koji je u to vrijeme bio glavni tužitelj. Istražio je osnivača Burisme.

Pogledao sam ih i rekao: Odlazim za šest sati. Ako tužitelj ne bude otpušten, ne dobivate novac ”, rekao je Biden Vijeću za vanjske odnose 2018. godine. “Pa, kučkin sin”, nastavio je, “otpušten je.”

Međutim, Biden i njegovi saveznici tvrde da njegova intervencija koja je prouzročila otkaz Shokina nije imala nikakve veze s njegovim sinom, već je bila povezana s problemima korupcije. Biden je više puta tvrdio da “nikad nije razgovarao s svojim sinom o njegovim inozemnim poslovima”.

Johnsonov odbor istražuje inozemno poslovanje Hantera Bidena od 2019. godine, a prošlog mjeseca objavio je privremeno izvješće o njihovoj višemjesečnoj istrazi o ulozi Hantera Bidena u odboru Burisme i njegovim navodnim “opsežnim i složenim financijskim transakcijama”.

Predsjednik odbora za financije Chuck Grassley, R-Iowa, rekao je da se njihova istraga “suočila s mnogim preprekama” demokrata u njihovim odborima i da izvršne agencije “nisu udovoljile zahtjevima za dokumentima”.

Predsjedatelji su dodali da se u njihovoj istrazi “treba još mnogo toga učiniti”.

Hanter Biden sin je demokratskog kandidata za predsjednika Joea Bidena. Njegova radna pozadina igrala je glavnu ulogu u Trampovim naporima za opoziv početkom ove godine. On i njegov otac porekli su bilo kakva nedjela u vezi s njegovim radom.

U izvješću od 87 stranica navodi se da su službenici Obamine administracije “znali” da je položaj Hantera Bidena u odboru Burisme “problematičan” i da se miješao “u učinkovito provođenje politike u odnosu na Ukrajinu”.

“Ova istraga ilustrirala je u kojoj su mjeri službenici unutar Obamine administracije ignorirali jasne znakove upozorenja kada se sin potpredsjednika pridružio odboru kompanije u vlasništvu korumpiranog ukrajinskog oligarha”, navodi se u sažetku izvještaja.

Facebook i Twitter blokiraju distribuciju priče Hanteru Bidenu

Facebook i Twitter ograničili su distribuciju priče New York Posta o navodnoj e-pošti između Hantera Bidena i savjetnika ukrajinske energetske kompanije. Facebook je rekao da će se oslanjati na svoje partnere za provjeru činjenica kako bi utvrdili legitimitet priče, ali do tada poduzima korake kako bi zaustavio njezino širenje.

“Iako se to ne odnosi direktno na link ​​s New York Posta, želim biti jasan da će ovu priču provjeriti Facebook-ovi treći partneri za provjeru činjenica”, objavio je u srijedu glasnogovornik Facebooka Andy Stone. “U međuvremenu smanjujemo njegovu distribuciju na našoj platformi.”

Twitter je izdao izjavu o incidentu nakon što je Fox News došao do priče, tvrdeći da je poduzeo akciju protiv članka zbog “Politike hakiranog materijala” tvrtke. Twitter blokira dijeljenje posta na svojoj platformi.

U skladu s našim Pravilima o hakiranim materijalima, kao i našim pristupom blokiranju URL-ova, poduzimamo mjere kako bismo blokirali sve veze ili slike dotičnog materijala na Twitteru“, rekao je glasnogovornik.

Fox News pokušao je izravnom porukom poslati članak, ali neprestano su dobivali istu poruku o pogrešci.

(Global CIR)

Objavljeno u:
  1. […] PROCURILI E-MAILOVI BIDENOVOG SINA HANTERA O POSLOVIMA U UKRAJINI! Otkriveno da se tadašnji potpre… […]

  2. […] SPORNIM MAILOVIMA NJEGOVOG SINA HANTERA! Rekao je ‘nemam odgovor’ pa napao novinara! PROCURILI E-MAILOVI BIDENOVOG SINA HANTERA O POSLOVIMA U UKRAJINI! Otkriveno da se tadašnji potpred… Objavljeno […]

  3. […] PROCURILI E-MAILOVI BIDENOVOG SINA HANTERA O POSLOVIMA U UKRAJINI! Otkriveno da se tadašnji potpred… BIDENA KONAČNO PITALI O SPORNIM MAILOVIMA NJEGOVOG SINA HANTERA! Rekao je ‘nemam odgovor’ pa napao novinara! SENATOR RON JOHNSON PISAO DIREKTORU FBI-a! Traži zvanično očitovanje o laptopu Hantera Bidena: ‘Imamo li dva sistema pravde: jedan za demokrate, a drugi za republikance?’ Objavljeno u: […]

  4. […] (VIDEO) UREDNIŠTVO UGLEDNOG ‘THE WALL STREET JOURNALA’ BEZ USTRUČAVANJA! Bajden mora odgovoriti na pitanja o Hanteru i Kini: Da li je bivši potpredsjednik ‘veliki momak’ koji se spominje u e-mailovima? BIDENA KONAČNO PITALI O SPORNIM MAILOVIMA NJEGOVOG SINA HANTERA! Rekao je ‘nemam odgovor’ pa napao novinara! PROCURILI E-MAILOVI BIDENOVOG SINA HANTERA O POSLOVIMA U UKRAJINI! Otkriveno da se tadašnji potpred… […]

Komentiraj