VUČIĆ O PUTINOVOJ POSJETI: I dalje čekamo odgovor, ali Lavrov dolazi sigurno!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Beograd i dalje čeka odgovor Moskve o najavljenoj posjeti ruskog predsednika Vladimira Putina, ali i dodao da će Srbiju “svakako” uskoro posjetiti ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Komentarišući navode da je Moskva otkazala Putinovu posjetu zbog približavanja Srbije Americi, Vučić je kazao da je sa ruskim predsjednikom više puta razgovarao i da Putin “jedva čeka da dodje u Srbiju” ali i da je trenutno suočen sa takvom epidemiološkom situacijom u samoj Rusiji u kojoj dnevno ima “15.000 oboljelih i 300 umrlih od korone”.

“Mi i dalje čekamo njegov odgovor ali i sami imamo mali problem jer radovi na završetku Hrama Svetog Save kasne 20-ak dana”, kazao je Vučić i podsjetio da je otvaranju tog vjerskog objekta trebalo da prisustvuje i Putin jer je i Rusija dala novac za radove na hramu.

Upitan zašto ruski ministar spoljnih poslova u okviru turneje po regionu nije planirao posjetu Srbiji, Vučić je rekao da će “kako stvari stoje”, Lavrov svakako doći u Beograd.

“Ne volim da zivkam medije i da ih obavještavam o tome. Srbija ima odlične odnose sa Rusijom ali je na evropskom putu. Srbija je slobodna, nezavisna država čime se mnogo ponosimo a siguran sam da to poštuju i Putin, i Lajčak, i Angela Merkel i Si Đinping”, kazao je Vučić.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj