(VIDEO) TERORISTIČKI HOROR U PARIZU! Profesoru odrubio glavu u blizini škole?!

Francuska policija je saopštila da je likvidarala napadača koji je nešto ranije ubio profesora srednje škole tako što ga je zaklao na ulici predgrađa Pariza.

PARIZ123456

Policijski izvor rekao je da je ubijeni profesor učenicima pokazivao karikature poslanika Muhameda. “Žrtva je nedavno održala lekciju svojim učenicima o slobodi izražavanja i pokazala karikature poslanika Muhameda”, rekao je izvor za “Le Parisien”.

Tužiteljstvo je objavilo da je do napada došlo u Conflans St. Honorineu oko 17 sati, u blizini škole u predgrađu udaljenom oko 30 kilometara od centra francuske prijestolnice.

Napadač je navodno mladić čečenskog porijekla u dobi od 18 godina (a ne Alžirac rođen 1992. godine, kako je prvotno objavljeno). Nosio je nož, a pokraj njega je pronađen pištolj. Mladić je navodno objavio jeziv video odsječene glave neposredno prije pucnjave.

Pojavile su se i snimke nastale neposredno nakon događaja koje su snimili prolaznici.

Na mjesto događaja stigao je i francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Otvorena je istraga za “ubojstvo vezano za teroristički motiv” i za “zločinačko terorističko udruživanje”.

Napadač vikao “Allahu Akbar”?

Drugi je policijski izvor rekao da je napadač vikao “Allahu Akbar”.

Francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin prekinuo je put u Maroko i vraća se u Pariz.

Francuska agencija France presse navodi da su policajci stigli na poziv zbog sumnjivog muškarca koji se kretao oko škole.

Po dolasku, pronašli su jednog mrtvog muškarca i potom uočili sumnjivca oko dvjesto metara dalje. On im je prijetio hladnim oružjem koje im je izgledalo poput noža te su otvorili vatru i ubili ga.

To je bio drugi incident povezan s terorizmom od početka suđenja za masakr u redakciji satiričnog lista “Charlie Hebdo” u januaru 2015. godine.

List je nedavno ponovo objavio karikature proroka. Mladić iz Pakistana uhapšen je nakon što je nožem, ispred bivše redakcije “Charlie Hebdoa”, izbo dvije osobe kojima je nanio povrede koje nisu opasne po život.

(Global CIR/Agencije)

  1. […] (VIDEO) TERORISTIČKI HOROR U PARIZU! Profesoru odrubio glavu u blizini škole?! Objavljeno u: […]

  2. […] NOVI DETALJI O TERORISTIČKOM NAPADU U PARIZU! Ko je hodža koji je proglasio fetvu protiv zaklanog nastavnika historije Patija?! POSEBAN AKCENAT NA OBRAZOVANJU VJERSKIH SLUŽBENIKA! Macron najavio novi plan protiv ‘islamističkog separatizma’: U budućem nacrtu zakona bit će i ‘odredba o sprječavanju puča’, kako ekstremisti ne bi mogli preuzeti kontrolu u džamijama! (VIDEO) TERORISTIČKI HOROR U PARIZU! Profesoru odrubio glavu u blizini škole?! […]

Komentiraj