SENATOR RON JOHNSON PISAO DIREKTORU FBI-a! Traži zvanično očitovanje o laptopu Hantera Bidena: ‘Imamo li dva sistema pravde: jedan za demokrate, a drugi za republikance?’

Senator Ron Johnson poziva direktora FBI-a Christophera Wraya da potvrdi ili demantira detalje u vezi s laptopom za koji se navodi da je pripadao sinu demokratskog kandidata Joea Bidena, Hanteru Bidenu.

senator-ron-johnson

Johnson je u pismu Wrayu napisao da je uzbunjivač kontaktirao njegov odbor 24. septembra, tvrdeći da posjeduje laptop koji je Hanter Biden ostavio na njegovom poslu i da ga je predao FBI-u. Johnson je primijetio da je osoblje odmah zatražilo od FBI-a da potvrdi određene detalje kako bi potvrdio tvrdnju, ali biro je rekao da neće potvrditi niti poreći bilo koju informaciju koja je sadržana u njihovom zahtjevu.

“FBI nas je dužan obavijestiti. Ako vjeruju da je ovo možda ruska dezinformacija, trebali bi nam održati odbrambeni sastanak”, rekao je Johnson za “Sunday Morning Futures”. “Ako, na primjer, vjeruju i da su informacije koje nam je ovaj uzbunjivač dao lažne, to bi također bio zločin, a FBI bi nam to trebao reći.”

Johnson je predsjednik Odbora za nacionalnu sigurnost i vladine poslove.

„Zašto su stali s tim? Da li ga prikrivaju samo zato što bi Hanter Biden mogao biti angažiran u stvarima koje su takođe možda trebale biti istražene i možda procesuirane? Imamo li dva sistema pravde: jedan za demokrate, a drugi za republikance? Jedan za one sa dobrim vezama naspram drugog za ostale Amerikance? “, pitao je on.

Johnson je dodao da je odgovor Bidenove kampanje na tvrdnje da navodni e-mailovi Hantera Bidena pokazuju da se njegov otac sastao s izvršnim rukovodiocem Burisme “prilično čudan”.

„Bidenova kampanja, sve što su učinili da opovrgnu ili poreknu bilo što od ovoga je da kažu da se taj sastanak nikada nije pojavio u njegovom službenom kalendaru”, Rekao je Johnson. „Postoje vrste sastanaka koje se ne unose u službeni kalendar. Ne bi me iznenadilo da je ovaj takav.”

“Ja sam odgovoran za provjeru i verifikaciju sadržaja svih informacija dostavljenih mom odboru”, rekao je Johnson u svom pismu. “Odbor mora znati prima li informacije koje bi mogle biti lažne ili netačne.”

Johnson je spomenuo mogućnost da bi informacije mogle biti rezultat stranog miješanja u izbore, u kojem slučaju bi bio primjeren odbrambeni sastanak. Takođe je priznao da bi uzbunjivač svjesno mogao davati lažne podatke, što bi mogao biti zločin.

“Iz tih razloga, odbor mora znati je li FBI procijenio valjanost materijala koje je uzbunjivač dostavio i koje je korake, ako je išta poduzeo, FBI poduzeo od trenutka dobivanja ovih informacija”, naveo je Johnson.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:

Komentiraj