POKUŠAJ OTMICE?! Britanska vojska preuzela kontrolu nad tankerom na jugu Engleske, slijepi putnici uhapšeni

Britanska vojska je u nedjelju navečer uhapsila sedmero osumnjičenika i preuzela nadzor nad naftnim tankerom na jugu Engleske čijoj su posadi bili zaprijetili slijepi putnici na brodu.

Britanska vojska preuzela kontrolu nad tankerom s ilegalnim putnicima | N1  HR

Prvobitni izvještaji sugerišu da je brod koji je putovao iz Nigerije otet, a britanske oružane snage ukrcale su se i preuzele kontrolu nad brodom u La Mancheu i uhapsile sedam osoba nakon sigurnosnog incidenta na brodu.

“Ministarstvo odbrane i ministarstvo unutrašnjih poslova su na zahtjev policije ovlastili oružane snage da se popnu na brod u La Mancheu kako bi zaštitili živote i brod za koji se sumnjalo da je otet. Oružane snage su preuzele nadzor nad brodom i uhapsile sedam osoba”, napisalo je Ministarstvo odbrane na Twitteru te su dodali da je posada “živa i zdrava”.

Vlasti su zatražile vojnu pomoć nakon što je prijavljeno da se na brodu Nave Andromeda, koji je registrovan u Liberiji, nalazi nekoliko slijepih putnika te da je na njemu postalo izuzetno nasilno s obzirom na to da su se članovi posade bili sakrili u sigirnosnu sobu na brodu, piše DW.

Policija u Hampshireu je objavila da su redarske snage u nedjelju ujutro primile dojavu o zabrinjavajućoj situaciji posade na tankeru Nave Andromeda koji je bio na šest nautičkih milja od otoka Wighta, na jugu Engleske.

Policiji je dojavljeno da su slijepi putnici na brodu “verbalno prijetili” posadi.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj