PRETEKAO GA PARISKI ‘CHARLES DE GAULLE’: Londonski Heathrow više nije najveći europski aerodrom!

Londonski Heathrow  po prvi put nije najveći europski aerodrom, objavila je ova kompanija.

AERODROMI123

Broj putnika koji prođe kroz međunarodni aerodrom Charles de Gaulle u Parizu premašio je broj onih na Heathrowu, nakon čega je rukovodstvo britanskog aerodroma oštro kritikovalo tamošnju vladu zbog “sporog napretka” u odnosu na rivale u uspostavljanju režima testiranja putnika na koronavirus.

Heathrow je otvorio svoj prvi objekat za brzo testiranje prošle nedjelje i to za putnike koji idu iz Londona u Hong Kong, ali nedostatak pouzdanih objekata za testiranje putnika koji odlaze drugdje znači da će mnogi biti u karantinu po dolasku u Ujedinjeno Kraljevstvo ili druge zemlje, piše britanski Guardian.

Krajem septembra, Pariz je primio 19,27 miliona putnika, pretičući London sa 18,97 miliona. Amsterdam je zabilježio 17,6, a Frankfurt 16,16 miliona, prema podacima koje je objavio Heathrow.

Nekadašnji najveći aerodrom Europe izgubio je 1,5 milijardi funti do kraja septembra, a prihod u trećem kvartalu godine pao je za 72 odsto u poređenju sa 2019, na 239 miliona funti.

Drugi talas pandemije koronavirusa u Velikoj Britaniji dodatno je srozao prognoze za broj putnika. Aerodrom sada očekuje da ugosti 22,6 miliona putnika 2020. godine i 37,1 miliona 2021. godine, što je daleko ispod 81 miliona putnika koji je bio prisutan 2019. godine. U junu, kada se činilo da je pandemija pod kontrolom u Velikoj Britaniji, predviđalo se 29,2 miliona putnika ove i 62,8 miliona sljedeće godine.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj