TRAMP UTVRĐUJE PODRŠKU U NEBRASKI: “Joe Biden vas ni ne poštuje dovoljno, nikad nije došao ovdje, zar ne?”

Predsjednik Donald Tramp u utorak je imao miting u tradicionalno crvenoj Nebraski, završavajući dan od tri mitinga u državama u kojima je pobijedio 2016. godine i gdje sada brani tu prednost.

tramp123-1

Ovo je bila prilika i za povećanje njegovih izbornih izgleda u susjednoj Iowi, kao i senatora Jonia Ernsta, koji je među najranjivijim senatorima Republikanaca za reizbor. “Čuo sam da vam ide vrlo dobro. Upravo sam vidio neke vrlo lijepe brojke”, rekao je Trump o Ernstu.

Predsjednik je izrazio povjerenje u svoj položaj u Nebraski, čak i sugerirajući da jučer održani skup nije potreban.

“Mislim, u teoriji, zapravo nisam morao biti ovdje, ali lijepo je biti sa svojim prijateljima”, rekao je Tramp. “Joe Biden vas ni ne poštuje dovoljno za kampanju – nikad nije došao ovdje, zar ne? Je li došao ovdje? Oh, u redu, znači, tu završavamo”, rekao je Tramp glumeći šetnju s pozornice, što je izazvalo salve smijeha hiljada pristalica.

Trump je izrekao primjedbe na koronavirus slične onima koje je ranije u toku dana dao u Wisconsinu i Michiganu, insistirajući da je zemlja “zaokružila preokret” u borbi protiv pandemije i žaleći se da mediji previše pažnje posvećuju krizi kako bi što manje građana SAD-a izašlo na izbore.

(Global CIR)

Komentiraj